Mehmet Emin Ay: 10 Kişiden Sadece Biri Kur’an’ın Mealini Baştan Sona Okumuştur

Mehmet Emin Ay: 10 Kişiden Sadece Biri Kur’an’ın Mealini Baştan Sona Okumuştur

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre, 10 kişiden sadece birinin Kur’an’ın mealini baştan sona okuduğunu söyledi.

Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre, 10 kişiden sadece birinin Kur’an’ın mealini baştan sona okuduğunu söyledi. Prof. Ay, “Halbuki Allah, bize Kur’an üzerinde düşünmemizi, Kur’an’ı anlamamızı istiyor. Okumadan nasıl anlaşılabilir. Gelin Kur’an’la samimiyet kuracağımız bir dönüm noktası olsun 2014 yılı.” dedi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Uludağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Kutlu Doğum Programı düzenlendi. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı program, UÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Rıdvan Mesut tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahi, şiir dinletileri ve sema gösterisi ile devam etti.

Peygamberimizin (sav) hayatını anlatan Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerinin ‘Din Samimiyettir’ teması ile işlendiğini dile getirdi. Müslümanların Allah’a, dine ve birbirlerine samimi olmasının gerekliliğine dikkat çekti.

    “10 KİŞİDEN SADECE BİRİ KUR’AN’IN MEALİNİ BAŞTAN SONA OKUMUŞTUR”

    Prof. Dr. Ay, şöyle konuştu: “Gelin 2014 yılı bizler için rabbimizle samimiyetimizi kurduğumuz, yeniden bu samimiyeti tesis ettiğimiz bir dönüm noktası olsun. Secdeler ve tövbeler bizi Allah ile samimiyete kavuşturacaktır. İkinci olarak Kur’an’a karşı samimi duygular beslemeyi, Kur’an’ı okurken ve dinlerken ona hürmetkar olabilmek anlamında alabileceğimiz gibi Kur’an-ı Kerim’in içinde rabbimizin bu son mektubu ile bize neler buyurduğuna bakmak da geçer. Ülkemizde yapılan bir araştırma, maalesef şu durumu ortaya koymaktadır. 10 kişiden sadece biri Kur’an’ın mealini baştan sona okumuştur. Halbuki Allah, bize Kur’an üzerinde düşünmemizi, Kur’an’ı anlamamızı istiyor. Okumadan nasıl anlaşılabilir. Gelin Kur’an’la samimiyet kuracağımız bir dönüm noktası olsun 2014 yılı. Kur’an’ı, ‘bize Rabbimiz neler buyuruyor’ diye anlayarak okumaya başlayalım.”

    “SÜNNET YAŞANILMASI ZOR BİR HADİSE DEĞİL”

    Dinin aynı zamanda Peygamber Efendimize samimiyet olduğunu hatırlatan Ay, O’nun adı her anıldığında salat-ü selam okumak, onu davranış ve sözlerini ihtiva eden sünnetin örnek alınması anlamına geldiğini ifade etti. Sünnetin yaşanılmasının zor bir hadise olmadığına değinen Ay, su içerken, O’nun nasıl içtiğini düşünerek içmenin, üç kere içerek şükretmenin sünnet olduğunu hatırlattı.

    Ay, “Eğer biz peygamberim böyle içerdi diye onun gibi içmeye çalışırsak, bu su içme hadisesi bizim için sevaba dönüşen bir Salih amel olur. Sünneti seniye işte budur. Hayatın her safhasında bunu çok rahatlıkla yaşayabileceğimiz bir hayat disiplinidir. Samimiyet, asırlar geçse bile sevgili peygamberimizi taklit etmek, onun gibi yaşamak, onun gibi söz söylemek demektir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.