Mehmet Birekul’dan Öğrencilere uyarı

Mehmet Birekul’dan Öğrencilere uyarı

Hüma Okulları Kurucu-Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hüma Okulları Kurucu-Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adaylara, sınav günlerinden önce hazırlıklarını tamamlamalarını ifade eden Birekul, “Bu sebeple sınav öncesi sınava girilecek yerin görülmesi, sınav öncesi akşamında belgelerinizi hazırlamanız, kıyafet olaraktan kendinizi rahat hissedeceğiniz seçimler yapmanızı ve bu seçiminizi hazır hale getirmeniz, bedensel ve ruhsal açıdan pozitif olmanızı sağlayacak kaliteli ve rahat bir uyku zamanı geçirmeniz gerekmekte. Sınav öncesi ve sınav günlerinde sizleri negatif etkileyecek kişilerden, sosyal medya yazılarından, haber vb. durumlardan da kaçınmanız, sınav anında daha pozitif olmanızı ve bu sayede de başarınızın artmasını sağlayacak önemli bir unsurdur.

Sınav sabahı ise; her zaman rutin yaptığınız kahvaltı çeşitlerinden oluşan öğününüzü mutlaka almalısınız. Normal günlerden farklı veya hiç yemediğiniz/içmediğiniz gıdalar, ilaç ve vitaminler sizleri olumsuz etkileyebilir, lütfen dikkat edin ve bu gıdalardan uzak durun. Bunları da çözdükten sonra, sınav yerinize en geç yarım saat kala ulaşacak şekilde evden çıkmanız gerekmekte. Sınav esansında rahat, huzurlu ve umutlu bir şekilde kendinizi motive edin. Heyecan, kaygı ve negatif düşüncelerden kendinizi uzak tutun, bu şekilde hissetmeye başlarsanız, derin nefes egzersizleri ile kendinizi rahatlatın” dedi.

SÜREKLİ SINAV HAKKINDA KONUŞMAKTAN KAÇININ

Birekul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Soru çözümlerinde, sınava hazırlıklarda soru çözerken kullandığınız teknik, yöntem ve stratejilerden vazgeçmeyin. Soru çözerken uygulayacaklarınız için ana fikir, sınav hazırlıklarında kullandığınız rutini bozmamaktır. Soru köklerine mutlaka dikkat edin. Ayrıca her sorunun içerisinde mutlaka ipucu/hatırlatıcı ögeler bulunduğunu unutmayın. Hatta soru ne kadar uzun ise içinde barındırdığı ipuçları da o kadar fazla olacaktır, bunu unutmayın. Zorlandığınız, takıldığınız, kökünü veya mantığını anlamadığınız ya da o an hatırlamadığınız soruları boş bırakıp, sonrasına bırakmanız gerekir. Bu sayede verimli zaman kullanıp, aynı soruya geri geldiğiniz de, doğru cevaplama olasılığınız artacaktır. Cevap kâğıdı işaretlemeyi sona bırakın. Önce kitapçığa cevaplarınızı işaretleyin ve en son cevap kâğıdına işaretleyin. Bu sayede soru cevabı kaydırma riskiniz azalmış olacaktır. Son olarak; Kıymetli Veliler… Sınav öncesinde sürekli sınav hakkında konuşmaktan kaçınınız. Çocuğunuz ile birlikte sizde kaliteli ve rahat bir uyku uyumalısınız. Çocuğunuzu başkaları ile kıyaslamaktan ve başkalarının başarılarını örnek vermekten uzak durunuz. Sınav yerine çok kalabalık bir şekilde gitmeyiniz ve en önemlisi çocuğunuza sizin için kıymetli olduğunu hissettiriniz. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na girecek tüm öğrencilere başarılar dilerim.”

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.