Mehmet Bekaroğlu: Türkiye'nin 460 milyar dolar dış borcu var

Mehmet Bekaroğlu: Türkiye'nin 460 milyar dolar dış borcu var

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AKP'nin icraatlarını eleştirdi. Bekaroğlu, "Türkiye'nin 460 milyar dolar dış borcu var" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, AKP'yi eleştirdi. Ekonomideki kötü gidişata değinen Bekaroğlu, Türkiye'nin 460 milyar dolar dış borcu olduğunu belirterek, "Türkiye, tarihinin en ağır dış borcu yükümlülüğü altında. Bu paranın 246 milyar doları da kısa vadede, bir yıl içinde ödenmek durumunda. Türkiye'nin bu parayı bulma şansı yok." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğünü hatırlatan Bekaroğlu, bu bütçede sosyal yardımların büyük yer tuttuğunu kaydetti.

CHP'li Bekaroğlu, şöyle konuştu:

"AK Parti'nin iktidara geldiği zaman, 3Y formülü vardı; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceklerdi. Yoksullukla mücadele için gelmişlerdi ama bırakın yoksulluğu kaldırmayı, siyaseti yoksulluğun üzerine kurdular. Yoksulluğu derinleştiriyorlar ve ülkeyi oradan yönetiyorlar."

"16 MİLYON HANE SOSYAL YARDIM ALIYOR"

Türkiye'de yoksulluğa ayrılan paranın yıllar boyunca giderek arttığını ifade eden Bekaroğlu, "16 milyona yakın hane, aile sosyal yardım alıyor. Yani 31 milyon insan sosyal yardımlarla ayakta duruyor, bu 31 milyonun 15 milyonu da seçmen." dedi.

Bekaroğlu, sosyal yardımlar için 2019 bütçesinde 32 milyar lira para ayrıldığını ifade ederek, gelir adaletsizliği ortadan kaldırılmadan yoksulluğun azaltılamayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.