Mehmet Baykan: Bu başarının sırrı istikrar

Mehmet Baykan: Bu başarının sırrı istikrar

MEHMET BAYKAN: Tahir Başkan'ın 2004'te koyduğu "Avrupa Takımı Konyaspor" hedefine daha önce ulaşılmış olacaktı, ama bu yıl inşaallah yeni stad ile ulaşılıyor olması açsından ayrı bir güzelliğe oluşturuyor

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Torku Konyaspor'un başarısının tesadüf olmadığını, bu başarının sırrının istikrardan ve dayanışmadan geçtiğini belirterek, yeşil-beyazlı ekibin bu başarıya birinci Aykut Kocaman döneminde de yaklaştığını söyledi. Baykan, özellikle yeni stadın şehre önemli bir katma değer bunduğunu ifade ederek, Torku Konyaspor'un Avrupa'ya gitmesinin bir milat olduğuna vurgu yaptı.

HEDEFE DAHA ÖNCE ULAŞABİLİRDİ

Eğer Konyaspor bu sezon ligde mevcut durumu itibari ile çok iyi bir yerde ise altında yatan sebep istikrardır. Hiç bir başarı tesadüfi olamaz. Alanına göre gerisinde ay, yıl, yıllar gibi zamanlar ile çalışma ama sistemli çalışma ve doğru adamlar ile doğru işler yapma gibi doğru adımların atılmış olması söz konusudur. Aslında Konyaspor bu başarıları iki kez ıskaladı. Birincisi 1.Aykut Kocaman döneminin şanssız bir şekilde sonlanması ve Hoca'nın geçen sezona yakın bir çizgi yakalamışken yönetimde yaşanan çalkalanmalardan dolayı sözleşmesini uzatmayarak Ankaraspor'a gitmesidir. Ikincisi ise 2008 yılında Ahmet Şan'ın başkanlığı bırakması ile yaşanan kaos ortamının sonuçları itibari ile düşme çıkma tekrar düşme ve 2013 yılında tekrar çıkma ile neticelenen Konyaspor açısından sıkıntılı yıllardır. Bu iki olay yaşanmamış olmasaydı belki de Tahir Başkan'ın 2004'te koyduğu "Avrupa Takımı Konyaspor" hedefine daha önce ulaşılmış olacaktı, ama bu yıl inşaallah yeni stad ile ulaşılıyor olması açsından ayrı bir güzelliğe oluşturuyor. 

KONYA ŞEHRİ İSTİKRAR SAĞLADI

İstikrar derken başkan, yönetim, hoca ve ekibi, taraftar, altyapı, yerel spor medyası ile tüm paydaşlardan bahsediyorum. Ahmet Şan dostumuzun yıllara dayalı kazandığı tecrübe ve spor aleminde kurduğu dostluklar başkanlıkta geçen zamanların hikayeden olmadığının göstergesi olup sözü dinlenen önemli konularda fikrine ihtiyaç duyulan bir isim haline geldiğinin biz şahidiyiz. Yine yönetimlerde Ahmet Bey ile görev yapmış ya da yapmaya devam eden arkadaşların kritik zamanlarda kritik kararlara imza atması ve sonuçları itibarı ile ortaya çıkan tablodaki netlik bu noktada istikrarın varlığını çok net ifade ediyor. İsimler zaman zaman değişiyor olabilir ama kulüp menfaati ve algısı ön planda tutularak ortaya konulan yönetim anlayışının devamlılık esası ile yürütülüyor olması önemlidir.

GÜZEL GÜNLER İÇİN ADIM ATILDI

Son zamanlarda bizim dışımızda pek dile getirilmeyen Aykut Hoca'nın Konyaspor'da daha önce görev yaptığı ve 1.Aykut Kocaman dönemi olarak nitelendirebileceğimiz sezon iddia ediyorum ki Konyaspor en az bu sezon ki kadar başarılı ve bu sezon eleştirilere sebep olan kamuoyu algısının tersine göze hoş gelen futbol oynayan bir yapıya sahipti. Hatırlayın Konya'da ardarda oynanan Gaziantep ve Samsun maçlarını. İşte geçen sezon kritik bir zamanda Hoca'nın tekrar Konyaspor'un başına gelmesi ile başlayan toparlanma ve bu sezonda sağlanan devamlılığın ardından gelen uzun süreli bir sözleşme geleceği ilişkin yaşanacak güzel günler için atılan doğru adımlardır.

YENİ STAD ŞEHİRE DE SİNERJİ GETİRDİ

Yeni stad ve onunla birlikte taraftarda yaşanan olumlu değişim ve gelişim için ayrı bir sayfa açmak gerekiyor. Konya'da oynanan İzlanda milli maçının bitimi ile birlikte Tahir Başkan ile tebrikleşirken şunları söylemiştim. 'Bu büyük başarıda bu stadın katkısı çok büyük. STAD OLMASA OLMAZDI!' dediğimi hatırlıyorum. Bu sadece Milli Takımı'n başarısı için değil bir çok insanın olduğu gibi bizim de Konyaspor'un başarısı için geçerli görüşümüzdür. Tabi milli maçlarınKonya algısına kattığı pozitif gelişmelerdende bahsetmekte yarar var. Stad, seyirci, şehir ve organizasyon futbol ekabiranı diyede nitelendirebileceğimiz çevrelerden çok olumlu geri dönüşler aldı. Laf aramızda yıllarını spora adamış bir spor adamı olarak bizimde göğsümüzün kabardığı sohbetlere hala şahitlik ediyor olmamız söz konusu.

Recep  ÇINAR merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.