Medyayı kullanıyorlar

Medyayı kullanıyorlar

HAY-DER'de konuşan TV5 Ankara Temsilcisi Yakup Budak, “Medya, belirli merkezlerin ve ırkçı emperyalistlerin elinde insanları yönetmek ve dünyaya hâkim olmak isteyenlerin bir aracı haline gelmiştir” dedi

HAY-DER, Hayırda Yarışanlar Derneği’nin her hafta yaptığı “Cuma sohbetleri” nin bu haftaki sohbet konuğu, eski Adana Milletvekili ve TV5 Ankara temsilcisi Yakup Budak oldu.  Açılış konuşmasını HAY-DER Genel Başkanı Nevzat Laleli yaptı. Laleli, konuşmasında şunları söyledi: "Yarım bardak suyun haberini yapmak isteyenler, kendi işlerine geldiği yerden bardağa bakarak haber yapmaktadırlar. Emperyalist güçlerin yaptıklar sömürü belli olmasın diye bardağa tepeden bakarak haber yapmakta; bu bardak su ile dolu demektedirler. Çünkü tepeden bakılınca bardak içinde su görünmekte ama suyun derinliği belli olmamaktadır. İşbirlikçi medya ise bu bardağa dibinden yukarıya bakarak haber yapmakta cam içinde görünün suyun güzelliğinden bahsetmektedirler. Gerçek haber yani milli haber, bu bardağa karşıdan bakarak, bardağın içinde ki suyun yarısı içilmiş, şimdi yarısı kalmıştır. demek suretiyle işin doğrusunu haber olarak vermektir.  Bu benzetmeye göre bir haberde aranacak önemli hususun (5n +1k) formülü olduğu söylenmektedir. Ki bu yanlıştır ve bu formüle (1n) daha ilave etmek gerekir. O (1n) de 'nazar' yani bakış açısı dediğimiz kelimenin (n) dir. Böylece gerçek formül 6n + 1k olacaktır ki, bu (1n) emperyalistlerin bütün oyunlarını bozacaktır. Zira güdümlü medya artık kimseyi aldatamayacaklardır' demiştir."

MİLLİ MEDYA TAKİP EDİLMELİDİR

 TV5 Ankara Temsilcisi Yakup Budak ise konuşmasında şunları kaydetti: "Eğer insanlık ve özellikle milletimiz, bir gün 'Ah… Ne olaydı da bunlara aldanmasaydım' diye feryat ettiği zaman iş işten geçmiş, insanımızın dünyası da ahireti de helak olmuş olacaktır. Bunun için mutlaka Milli medyanın takip edilmesini gerekir ve ben de medya içinde ve başında bulunan bir kardeşiniz olarak bunu sizlere tavsiye ediyorum. Çocuklar için hazırlanan çizgi filmlerinde bile onları, edep ve hayâ çizgilerinden dışarı çıkartacak sahneler ve görüntüler yer almaktadır. Onun için Müslümanlar mutlaka “İslam Birliğini kurmalı ve hemen arkasında milli medya sloganıyla her sahada ve en başta haber ajansları devreye sokularak, milletimizin aldatılmasına son verilmelidir” diyerek sözünü tamamlamıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.