Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Medyadan örnek haberler

Medyadan örnek haberler

En güçlü silah, kitabım (11)

Çeşitli ölçüler ve tarifler yaparak anlattığım medyanın gazete kolundan son olaylarla ilgili bazı resimleri siz okuyucularıma, medyadan bir haber örneği olarak arz etmek istiyorum.

22 Şubat 2015 günü gece saatlerinde Türk ordusunun yaptığı bir operasyonla Suriye’de ki tek Vatan toprağı olan ve askerlerimizle korunan Süleymaniye’de ki Süleyman Şah Türbesi, oradan kaldırılarak, geçici olarak önce Türkiye’ye daha sonra da inşaatı devam etmekte olan Türkiye sınırına yakın bir tarafsız bölge toprağına defnedilecektir.

Büyük tirajlı bazı gazeteler bu olayın haberini büyük bir başarı olarak takdim ederlerken, muhalefet tarafı olayı “topraklarımızın terki” değerlendirilmiş ve hatta TBMM’de yapılan görüşmelerde “Savunma Bakanı, Sıvışma Bakanı” olarak telaffuz edilmiştir.

Konuyu daha iyi anlayabilmek için bir ay kadar önce Süleymaniye konusu gündeme geldiğinde Başbakan’ın ve Cumhurbaşkanının beyanatları medyaya nasıl düşmüştü. Önce ona bakalım.

11.a-süleymani̇ye-i̇çi̇n-söylenenler.jpg

Şimdi de çok satan basının (medyanın) olayı nasıl değerlendirdiğine bir göz atalım.

           11.b-taşeron-medya.jpg

Aynı olayı adıyla sanıyla milli olan Milli Gazete bakın nasıl değerlendirmiş. İlk gazete 23 Şubat 2015, ikincisi 24 Şubat 2015 tarihlerini taşımaktadır.

             11.c-mi̇lli̇-medya-1.jpg         

 

11.c-mi̇lli̇-medya-2.jpg

Bu iki ayrı medya gurubunu da karşılaştırmadan sağlıklı bir haberin bize ulaşması mümkün değildir. Yanlış haberler ise bizi yanlış yola sevk edecek, yanlış yol insanın istikametini bozacak ve bu da vebalimizi artıracaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR