Medicana’dan Memur-Sen’e sağlık semineri

Medicana’dan Memur-Sen’e sağlık semineri

Medicana Konya Hastanesi, Memur-Sen çalışanlarına, çocukları için öğrenci motivasyonunda yapılması gerekenlere ilişkin seminer gerçekleştirdi.

Düzenlenen seminerde konuşan Medicana Konya Hastanesi'nden Psikolog Ebru Soydaş, öğrenci motivasyonunda neler yapılması gerektiğinden ve sınav kaygısından bahsetti.

Ebru Soydaş, "Çocuklarınıza sürekli olarak ders çalış demeyin. Bazı öğrenciler ailesi için ders çalışması gerektiğini düşünebilir ve kaygısı artabilir ya da aileye tepki gösterip ders çalışmayı reddedebilir. Bu yüzden zorunluluk ifade eden sözleri çok fazla kullanmamaya çalışın. Eleştirmek yerine geçmişteki başarılarını hatırlatarak cesaret verebilirsiniz.Sınavların bir fırsat ve fırsatların da bir şekilde telafisi olabileceğinden bahsedin. Bir fırsat kaçırılsa bile hayatta başka fırsatların onu beklediğinin anlatılması gerekmektedir" diyerek öğrencilere nasıl motivasyon verilmesi gerektiğinden bahsetti.

Seminere Enerji Bir-Sen Mevlana Şube Başkanı Mahmut Öncel, Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdür Yardımcısı M. Muhittin Özyalvaç ve Memur- Sen çalışanları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.