Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Medet Allah'ım Medet

Medet Allah'ım Medet

Güncel olaylar yazı serisi

Ülke insanı olarak yaşadığımız olaylar bizleri o kadar bunalttı ki artık yazı başlığında gördüğünüz gibi “Medet Allah’ım medet” yani Fatiha Suresi'nde günde en az kırk defa okuduğumuz şekliyle “…biz ancak senden yardım dileriz” O halde bize yardım et… Duasını daha sık eder olduk.
Biz işsizlikle, pahalılıkla, ikide bir önümüze çıkartılan faizlerle şişirilmiş cezalarla uğraşmaktan artık bıktık yorulduk. İcra memurlarının biri gidiyor, diğeri geliyor.
Çikletten çikolataya, temizlik maddelerinden arabalara, sebzelerden hububata kadar (bunların da tohumları) her şey ama her şey yabancı.
4-5 yaşında elimizden çıkarak okullara gönderdiğimiz çocuklarımız, okullarda, arkadaş çevresinde, TV’lerde, bilgisayarlarda o kadar aykırı yetiştiriliyor ki bunlar anne baba bilmiyor. Hürmet saygı göstermiyor. İşsiz aylak aylak geziyor. Eğer cebine harçlığını koymazsanız bu sefer size dikleniyor. Dişinizden mi kesersiniz yoksa çocuğunuzun harçlığından mı? İki ucu pis bir değnek gibi önümüzde duruyor.
Bütün bunların yanı sıra ülkemizde “can güvenliğimiz” de maalesef ortadan kalkmıştır. Adamaların ajanları, Amerikan CIA, İsrail MOSAD, Rus KGB, İngiliz ve Fransız ajanları ülkemizde cirit atıyorlar. Bunlara kimse, “siz kimsiniz? Bizim ülkemizde ne işiniz var?” denmiyor, denemiyor.
Hâlbuki devlet olmanın ilk şartı hükmedilen yerlerde ki insanların “can güvenliğinin sağlanmasıdır” Bu sağlanamıyorsa o devlet eninde sonunda yıkılmaya mahkûmdur.
Ülkemizde ki yabancı ajanlar, başka ülkede de olsa biraz dişlerine dokunan biri oldu mu hemen bir suikast senaryosu ile ortadan kaldırıveriyorlar. Arabaların bagajlarına doldurdukları patlayıcılar ile istedikleri yerde bir imha hareketi tezgâhlayıveriyorlar.
medet-ünlü.jpg
Kendisini yakından tanıdığım Medet Ünlü, diğer Çeçen komutanlar gibi yılmaz bir mücadele ruhuna sahipti.
Reyhanlı, dün Ankara Kızılay Yüksel Caddesi ve Sıhhiye Çok Katlı Oto Parkı ve daha niceleri… Ülkemizde faili meçhul cinayetler sayılamayacak kadar çokken dün de (22 Mayıs 2013) çok takdir ettiğimiz Çeçenlerin ülkemizde ki sözcüsü konumunda ki ve Medet Ünlü kardeşimiz bir suikasta kurban giderek şehitler kervanına katıldı.
İHA haberi şu şekilde verdi “Çeçenistan Fahri Konsolosu Medet Ünlü'nün işyeri olarak da kullandığı konsolosluk bürosuna gelen kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler saat 19.30 civarlarında Ünlü'nün bulunduğu dairenin ziline bastı.
Namaz kılmak için hazırlanan Medet Ünlü, zilin çalması üzerine kapıyı açtı. Bu sırada saldırganlar, yanlarında getirdikleri silahla yakın mesafeden Ünlü'ye birkaç el ateş ettiler. Ünlü, yere yığılırken; saldırganlar, olayın ardından hemen kaçtı.
Medet Ünlü'nün geç saate kadar eve gitmemesi üzerine meraklanan ailesi, Ünlü'ye cep ve işyerindeki telefonundan ulaşmak istedi. Ünlü'nün telefonlara cevap vermemesi üzerine endişelenen ailesi, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Konsolosluğa gelen ekipler Ünlü'nün yerde yatan cansız bedeniyle karşılaştı.”
Medet Ünlü, “Asıl ismi Medettullah’tır. Rusya'nın Çeçenistan işgaline karşı yıllarca mücadele etmiş Çeçen asıllı Türk bir iş adamıdır. Ünlü, yıllardır Çeçenistan'ın Türkiye Fahri Konsolosu olarak çalışıyor ve Türkiye'ye gelen Çeçenlere yardım ediyordu.
Ünlü, en son geçen ay, ABD'deki Boston Maratonu'nda yaşanan bombalı saldırılarla ilgili bir Türk televizyonunda programa katılmış, bombalı saldırı olayının kurmaca olduğunu, Çeçen halkının terörizmle bağdaştırılmak istendiğini, bombalı olayın zanlıları 2 Çeçen kardeşin ise kurban olarak seçildiklerini iddia etmişti”
Biz, Müslümanlar bir insanı yaşatabilmek için bütün gücümüzle çalışken bu Batı âlemi Ruslar (Çeçenistan'da), Çinliler (Doğu Türkistan'da), Budistler (Arakan'da) ve Hindular (Keşmir'de) kendi dışındaki insanları ve özellikle de Müslümanları öldürebilmek için bütün güçleriyle çalışmaktadırlar. Örnek mi istiyorsunuz? İşte bizim Gülsüm Anamız, işte onların suikast ve komplo ajanları…
Rusya'nın resmi televizyonu 1.Kanal'da Antalya'da hiç tanımadığı bir felçli Rus çocuğuna 4 yıldır annelik yapan Gülsüm Ana'nın (Gülsüm Kabadayı) öyküsü konu edildi. Programda katılımcılar gözyaşlarına boğuldu. Link adresi ile ilgili videoyu seyredebilirsiniz.
https://haber.stargazete.com/dunya/fedakar-gulsum-anne-rusyayi-aglatti/haber-721843
Bu yazı münasebetiyle bütün insanlığa bir kere daha sesleniyor, “Geliniz… Sizler de Müslüman olunuz. “Halikî tazim mahlûkata şefkat” esasına uyarak kim olursa olsun insana ve bütün canlılara merhamet ediniz. Eğer bulunduğunuz yanlış yolda ısrar edecek ve özellikle Müslüman’ı “yok edilmesi gereken bir canlı” olarak algılayacaksanız, size bir âlimimizin (Bediuzzaman Hz.) dediğini demek mecburiyetinde kalırız. “Zalimler için yaşasın cehennem”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR