MEDAŞ zulmü

MEDAŞ zulmü

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, aylık faturalar yüzünden çiftçinin kıpırdayamaz hale geldiğini söyleyen Kart, “MEDAŞ, çiftçimizi resmen sömürmekte ve onlara zulmektedir” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan hayırlı olsun dileklerini iletmek ve Konya ile ilgili konuları görüşmek için randevu talebinde bulunduğunu ancak bu randevunun Başbakanlık tarafından iptal edildiğini söyledi.  Konya'dan son zamanlarda IŞİD'e katılımların arttığına dikkat çeken Atilla Kart, “Bugün  49 vatandaşımız üzerinden Türkiye teslim alınmış ve reddedilmiş durumdadır. Türkiye artık hareket edemiyor. Böyle bir tablonun devamında tarafımıza 15 gündür ulaşan bilgileri paylaşıyoruz. Konya’dan bize mağdur aileler ulaşıyor. Ortada 90 kişilik bir liste çıktı. 90 kişinin içinde belki 3-5 kişi hayattadır. Temennimiz bu yönde. Ama o insanların öldüğü ifade ediliyor. Bunları bildirmemize rağmen Konya’da gruplar halinde gidenlerin listesi de var. Konya Valiliği ile de bunları paylaştık. Ancak bize Adapazarı Emniyeti’nden başka hiç kimse aramadı. İlk başta Emniyet Genel Müdürlüğü’nün araması gerekiyor. Emniyet ciddi bir çaba içerisinde değil” dedi.
 

TÜRKİYE ÖNLEMLERİNİ ARTIRMALI

Konya’dan IŞİD ile beraber savaşmak için 16 kişinin gittiğini ileri süren Kart, “Konya’dan Gaziantep’e gidip yurtdışına çıkıyorlar. Ancak önceki gün bu rakam Gaziantep’te 106 kişiye çıktı. Kamuoyunun analiz etmesini istiyorum Gidenler eşli olarak gidiyor. Adam karısını hatta çocuklarını bile götürüyor. Bunun sorgulanması gerekiyor. 11 Eylül akşamında Gaziantep’ten yola çıkan 106 kişi Urfa’dan, Ceylanpınar’dan geçiyor ve bu biliniyor ama neden engellenemiyor. Neden durdurulamıyor. Türkiye vatandaşına neden sahip çıkmıyor. Almanya ve Amerika kadar olamıyoruz. Almanya’da IŞİD’in logolarına benzeyen her şey yasak. Fakat Türkiye ne yapıyor?” diye konuştu.

MEDAŞ ÇİFTÇİYİ SÖMÜRÜYOR

Başbakanla paylaşmak istediği diğer bir konunun ise MEDAŞ olduğunu söyleyen Kart, çiftçinin MEDAŞ tarafından sömürüldüğünü iddia etti.  Aylık faturalar yüzünden çiftçinin kıpırdayamaz hale geldiğini söyleyen Kart, “MEDAŞ'a olan  borçlar yüzünden çiftçi gelecekle ilgili  program yapamaz hale geldi. KOP projesini de Konya’nın kuzeyini kapsayacak şekilde revize edilmesi noktasında Başkanımıza sorumluluğunu hatırlatacaktık. İstanbul gibi ego tatminine yönelik projeler yerine, Türkiye’yi gıda ve tarım bağımlılığından kurtaracak Kuzey KOP projesine ağırlık vermesi gerektiğini belgelerle ifade edecektik” dedi.

Mevcut stadyumun yerine yeni büyükşehir belediyesi binasının yapılacağını kaydeden Kart, “Israrla diyoruz ki stadyumun bulunduğu alan hiçbir şekilde yapılaşmaya açılmamalıdır. Elbette çağdaş düzenleme yapılabilir. Olimpiyat köyü tarzında bir yapılaşma yapılabilir ama mevcut stadyum mutlaka korunmalıdır. Kesinlikle yapılaşma yapılmamalıdır. Gençlerimize hizmet eden amatör spor dallarının yapısı korunmalıdır. Numune Hastanesi’nin inşaatını da Başkanımıza soracaktık.  Orada bir rant kavgası var mı yok mu? Bunları söyleyecektik. 129 kilometre olan çevre yolu projesinin neden yatırım planından da çıkarıldığını soracaktık” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.