MEDAŞ kaliteyi artırdı

MEDAŞ kaliteyi artırdı

MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “ 9 milyon abonemiz, 2 buçuk milyon TL'lik ciromuz var. Hizmet kalitemizi artırdık. Son yıllarda atağa geçtik. Yaşanan aksaklıkları, en geç 72 saat içinde çözmek için çabalıyoruz. Şehir merkezinde ciddi sıkıntımız yok”

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ve Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran'ı ziyaret etti. Ziyarette MEDAŞ'ın şehir merkezi ve ilçelere yaptığı yatırımlar konuşuldu. MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “MEDAŞ olarak 6 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Konya, Aksaray, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir gibi 6 ile elektrik dağıtımı yapıyoruz. Elektriğin arıza, yatırım, açma, kesme, endeks okuma işlemleri tarafımızdan yürütülüyor. Faturalama noktasına ise MEPAŞ bakıyor” dedi.

4-1-017.jpg

MEDAŞ SON YILLARDA ATILIMA GEÇTİ

Genel Müdür Uçmazbaş, 9 milyon abonelerinin, yaklaşık 2,5 milyon TL'lik de cirolarının varlığına dikkat çekti.  Geçmiş yıllarda arızaların çok olduğuna yönelik şikayetler geldiğini kaydeden Uçmazbaş,  “2009 yılında özelleştirmeye gittik. İşin doğası gereği personel ayrılmalarından kaynaklanan sıkıntılar olmuştu. Bu sıkıntıları doğum sancısı olarak gördük. Şimdi şirketimiz oturdu. Ciddi mesafeler aldık. Son 2-3 yıldır hizmet noktasında atılımlara geçtik. Daha iyi olacağımıza da inanıyoruz. Personellerimiz tecrübelendi” açıklamalarında bulundu.

50 KİŞİLİK EKİPLE KAÇAK KULLANIMI ÖNLÜYORUZ

Kayıp kaçak bedeli ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uçmazbaş, konunun kendileri ile alakasının bulunmadığını aktardı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın piyasayı denetleyen bir yapısının olduğunu söyleyen Uçmazbaş, “Mevzuatına göre kayıp kaçak bedeli alınması gerekiyordu. Aksini yapamazdık. Bedel bütün Türkiye'de alındı. Bazı vatandaşlar, buna ilişkin dava açtı fakat bir sonuç alınamadı. Yönetici vasfı bir kenara, eğer vatandaş olarak konuşmamız gerekirse bu bedelin alınması yerinde bir karar. Her malda, fire olur. Anlayış böyle olmalı. Kayıp kaçak ortalama şuan yüzde 14 buçuk seviyesinde.  Doğu ve Güneydoğu'da oranlar baya fazla. Bizim ise yüzde 7 buçuk oranında. Konya'da kaçak elektrik kullanan pek yok. 7 buçukluk oranın büyük çoğunluğu fire diyeceğimiz kayıp elektriklerden oluşuyor. Kayıplar hatlarda meydana geliyor. Türkiye ortalamasının altında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müşterilerimizden memnunuz. Genel Müdürlükte kaçak elektrik kullanımının tespiti için 50 kişilik bir ekip kurduk ve bu ekibimiz sahada aktif olarak çalışıyor. Yüksek tüketimli müşterimiz yaklaşık 6 ayda bir denetleniyor” şeklinde konuştu.

KÖYLERDEKİ YATIRIMLARA ÖNCELİK VERİYORUZ

Arıza anlamında şehir merkezinde pek bir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Uçmazbaş, en büyük problemlerinin kırsal kesimlerde yaşanan gerilim düşmeleri olduğunu ifade etti. Buna önlem almaya çalıştıklarını aktaran Uçmazbaş, şunları kaydetti: “Kırsal kesimde son yıllarda yoğunlaşan süt sağım makineleri var. Köylerde elektrik kullanımı artıyor. Biz köylerdeki elektriği mesken tarzında veriyoruz. Bize haber verilmeden bu süt sağım makineleri kullanılıyor. Çekilen güç artınca, gerilim düşmeleri oluyor. Daha önceden bize bu kullanımın haberi verilse biz de yatırımımızı ona göre yaparız. Buralara hızla el atıyoruz.”

ÇAĞRI MERKEZLERİMİZİN SAYISINI ARTIRDIK

“Çağrı merkezlerimizin ve bu merkezlerde çalışan personellerimizin sayısını artırdık” diyen Uçmazbaş, “Eleman sayımızı 40'tan 150'ye çıkardık” diye konuştu. Uçmazbaş, daha sonra şu ifadelere yer verdi: “Arıza personel sayımızı artırdık. Vatandaş, aradığı zaman sıkıntısının çözüme hızlıca kavuşturulmasını istiyor. Müşteri memnuniyetine büyük önem veriyoruz. Halka hizmet hakka hizmet düsturu ile var gücümüzle çalışacağız.”

MUHTARLARLA İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Muhtarların halkla iç içe olduğunu ve kendilerinin de muhtarlara ayrı bir önem verdiklerini aktaran Uçmazbaş, “Onlarla belli aralıklarla toplanıyoruz. İletişim hattı kurmuştuk. Şimdi de bir Whatsap hattı kuracağız. Oradan gelen sıkıntı ve talepleri fazlası ile önemsiyoruz. Gelen şikayetleri 72 saat içinde çözmeye çalışıyoruz. Muhtarlar memnun olursa, MEDAŞ'ta da işler yolunda demektir. 6 ilde bulunan mahallelerin muhtarları ile geziyor, sorunları yerinde tespit ediyoruz. Ayrıca diğer kurum ve kuruluşlarla ciddi bir koordinasyon gücümüz var. Aydınlatma konusuna da ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz” dedi. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da Uçmazbaş ve Erduran'ı tebrik ederek; çalışmalarında başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.