MEDAŞ, hizmet kalitesini yükseltti

MEDAŞ, hizmet kalitesini yükseltti

MEDAŞ, 21 dağıtım şirketi arasında müşteri memnuniyetinde en iyi dağıtım şirketi seçildi. MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, “Hizmet kalitemizi artırdık. Yatırım oranımız 9 kat büyüdü” dedi

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş, Dedeman Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile tamamladıkları ve yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Toplantıya MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş'ın yanı sıra; MEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Erduran ve diğer MEDAŞ yetkilileri katıldı.  Genel Müdür Uçmazbaş, “Hizmet kalitemizi yükselterek, bölgemizdeki 2 milyon müşteriye sürekli enerji temin etmek öncelikli hedefimizdir” dedi. Uçmazbaş, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

80 BİN METREKARELİK ALANDA DEV HİZMET

Teknoloji şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini kaydeden Uçmazbaş, 2 milyon müşterilerinin olduğunu hatırlattı. 3 bin personel ile 6 ilde hizmet verdiklerini dile getiren Uçmazbaş, “900 aracımız var. 50 bin yeni müşterimiz oldu. 80 bin kilometrekarelik hizmet alanında çalışıyoruz. Yılda düzenlediğimiz fatura adedi 16 milyon. Yıllık onaylanan proje sayımız 22 bin. Yıl içinde müsaade edilen proje sayısı da 58 bin. Şirketimiz tarafından yazılan yıllık sayı da 41 bin civarında” açıklamalarında bulundu.

4-1-040.jpg

ARIZA SAYISI YÜZDE 22 AZALDI

2017 yılında 291 milyon TL'lik yatırımı tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Genel Müdür Erol Uçmazbaş, “2018 yılında bu rakamı, artırarak 334 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. “2016 yılına oranla, 2017 yılında orta gerilim arıza sayımız yüzde 29 düşüş gösterdi” diyen Uçmazbaş, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “2016 yılına oranla 2017 yılında alçak gerilim arıza sayımız yüzde 15 düşüş gösterdi. 2016 yılına oranla yine 2017 yılında toplam arıza sayımız yüzde 22 düşüş gösterdi.”

ULAŞILABİLİRLİLİK ORANI YÜZDE 99

Alçak gerilim proje onay süresini 5 günden 1 güne, orta gerilim proje onay süresini ise 10 günden 2 güne düşürdüklerini aktaran Uçmazbaş, enerji müsaade süresinin de 5 günden 1 güne düşürüldüğünü söyledi. Yatırım oranının 9 kat arttığını kaydeden Uçmazbaş, “Kabul süresi ortalama 20 günden 5 güne düştü. Elektrik mühendisleri ve fen adamları işletmemize gelmeden bilgisayar başından tüm işlemlerini yürütebiliyorlar. Hizmet verdiğimiz 6 ilde, Akşehir ve Ereğli'de toplantılar yaptık. Teknolojiye yaptığımız yatırımlar ile Konya merkezdeki ana dağıtım noktalarını uzaktan kontrol edebiliyoruz. Diğer illerde de şebekemizin uzaktan kontrol edilmesine yönelik projelerimiz başladı. Yenilenebilir enerji kaynaklarını SCADA sistemimize dahil etmekteyiz. Hedefimiz yüzde yüz müşteri memnuniyeti. Çağrı Merkezi müşteri temsilci sayısı 41'den 150'ye yükseltildi. Ulaşılabilirlilik oranı, yüzde 92'den yüzde 99'a çıktı. Ve müşterilerimizin yüzde 96'sına 20 saniyenin altında cevap verebiliyoruz. Yıllık çağrı sayımız ise 2 milyon. Çağrı merkezimize gelen her talep veya şikayet için bilgilendirme SMS'i yollanmaktadır. Ayrıca başvuru sonuçlandığında yine sms veya telefon teyiti yapılmaktadır. Şikayetlerde ise ilgili işletme yöneticimiz tarafından arama yapılmaktadır. 5 kişilik uzman ekibimiz, 7/24 sosyal medyayı takip etmekte ve gelen talep ve şikayetlere dönüş yapmaktadır” şeklinde konuştu.

PERSONELİMİZE 135 BİN SAATLİK EĞİTİM

Erol Uçmazbaş, konuşmasını şöyle tamamladı: “Düzenli olarak müşterilerimizi arayıp, aldıkları hizmetten memnuniyetlerini sorgulamakta ve alınan değerli bilgiler ışığında kendimizi revize etmekteyiz. Müşteri ile interaktif bir etkileşim sağlama gayretinde olan MEDAŞ, bu bağlamda muhtarlara özel whatsapp ihbar hattı ve muhtarlık iletişim programını oluşturdu. MEDAŞ, bünyesinde oluşturduğumuz, MEDAŞ akademi çalışmalarımızda son bir yılda ortalama 135 bin saat eğitim verdik. Konu eğitim olunca maddi ve zamansal olarak hiçbir şey düşünmüyoruz. Elder 10. sektör toplantısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, 21 dağıtım şirketi arasından yılın en iyi dağıtım şirketi seçildik. Kış ayına özel hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kurum olarak, sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz.”

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.