'Meb Sözde Paralel Yalanıyla Uğraşırken Birçok Okul Yeni Yıla Sorunlu Başladı'

'Meb Sözde Paralel Yalanıyla Uğraşırken Birçok Okul Yeni Yıla Sorunlu Başladı'

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, ‘Sözde paralel yapılanmayı ortadan kaldıracağız’ diyerek yola çıkanların MEB’de taş üstünde taş bırakmadığını söyledi. Şenol, birçok okulun 2014-2015...

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, ‘Sözde paralel yapılanmayı ortadan kaldıracağız’ diyerek yola çıkanların MEB’de taş üstünde taş bırakmadığını söyledi. Şenol, birçok okulun 2014-2015 eğitim-öğretim yılına sorunlu başladığını belirtti. Yeni atama yönetmeliği adı altında 76 bin yöneticinin görevden alınma sürecinin başlatıldığını kaydeden Şenol, öğretmenlerin de rotasyon adı altında adeta göçebe hayatına sürülmeye hazırlanıldığını vurguladı.

Zillerin yine dertli çaldığını ifade eden Şenol, Afyonkarahisar’da da bazı okulların eğitim öğretime hazır olmadığını kaydetti. Yaptığı yazılı açıklamada Şenol bazı tespitlerini şu şekilde aktardı: "Merkez TOKİ Yatılı Bölge Ortaokulu'nun bahçesi hafriyat yığılı bir şekilde ve su birikintileriyle kaplı vaziyettedir. Sosyal Bilimler Lisesi’nin bu öğretim yılına yetiştirilmesi gereken kız pansiyonu tamamlanamadığından açılamamış, açılmayacağı velilere bildirilmemiş ve öğrenciler mağdur edilmiştir. İl dışından gelen çocukların ne olacağı muammadır. Bu konuyla ilgili muhatap dahi bulunamamaktadır. Yine aynı okulun bahçesi çamur ve su birikintileriyle doludur. Bu okulların kabulünü kim, neye dayanarak yapmıştır? Bin bir cambazlıkla yetersiz puan verdirdikleri okul müdürlerini öğretmenliğe döndürmekte jet hızıyla hareket eden İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulları eğitim öğretime hazırlamakta sınıfta kalmıştır. Bize gelen duyumlar okulların birçoğunun bu durumda olduğu yönündedir. Okul bahçeleri çöp içinde, inşaat artıklarıyla dolu ve sınıflar toz toprak içindedir. Pek çok okulda temizlik velilere düşmüştür. Ayrıca hatırlı, torpilli özel okulların yollarını ivedilikle yapan belediye, devlet okullarına gelince üç maymunu oynamaktadır."

Şenol, yine Sandıklı ilçesinde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lisesi, Ali Çetinkaya Ortaokulu'nun tuvaletleriyle birlikte bir takım tadilatlarının bitirilemediğinden öğrencilerin ciddi zorluklar yaşadığını dile getirdi. Yine TOKİ Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğretmenlere ders dağılımında büyük haksızlıklar yapıldığını belirten Şenol, birilerine çıkar sağlamak amacıyla derslerin aynı branş öğretmenleri arasında eşit dağıtılmadığını, okul müdürlerinin verilen dilekçeleri dahi almadığını anlattı. Devletin okullarının kan ağladığını belirten Şenol, bazı sınıflarda 70 kişinin eğitim-öğretim gördüğünü kaydetti.

Şenol, öğretmen açığının hala büyük bir sorun olduğunu vurguladı. Şenol, açıklamasını şöyle tamamladı: "Laboratuvarı, bilgisayarı, spor salonu olmayan okullar var iken, birleştirilmiş sınıf uygulaması devam eder iken, bazı okullar elektrik, su faturalarını ödeyemezken, yakıt olmadığı için kışın buz gibi sınıflarda ders işlenirken, kırık cam, masa, kapı için bile ödenek bulunamazken sözde paralel yapıdan şikâyet edenler, MEB’de kendi adaletsiz ve ahlak dışı paralel yapısını oluşmuştur." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.