Meb Müsteşarı Yusuf Tekin Hakkında Suç Duyurusu Yapıldı

Meb Müsteşarı Yusuf Tekin Hakkında Suç Duyurusu Yapıldı

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu. Sendika başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki görevde yükselme, unvan değişikliğinin; yazılı sınavdaki başarı puanı değerlendirme...

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu. Sendika başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki görevde yükselme, unvan değişikliğinin; yazılı sınavdaki başarı puanı değerlendirme dışı bırakılarak, sözlü sınav sonuçlarına göre oluşturulmasının Danıştay tarafından hukuka aykırı bulunarak yürütmesinin durdurulduğunu, buna rağmen yapılan atamaların halen görevine devam ettiğini, bu nedenle MEB Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında yargı kararını uygulamamaktan suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Türk Eğitim-Sen tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda “12.10.2013 gün ve 28793 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 21. maddesinin 1. fıkrasında yer alan" şube müdürü, tesis müdürü ve basımevleri müdürleri bakımından sözlü sınav başarı listeleri üzerinden" ibaresinin Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363E sayılı kararı ile yürütmesi durdurulmuştur.” hatırlatması yapıldı.

“YARGI KARARI ŞÜPHELİ TARAFINDAN KASTEN UYGULANMAMAKTADIR”

Suç duyurusunda yargı kararı ile yazılı sınavdaki başarı puanının değerlendirme dışı bırakılarak, başarı sıralamasının tek başına sözlü sınav sonuçlarına göre oluşturulmasının hukuka aykırı bulunduğunu belirten sendika, “Atamaların usulsüz olduğu Danıştay kararı ile sabit olmasına karşın davalı idare yargı kararını görmezden gelerek sınavsız atanan kişilerin görev yapmalarına izin vermektedir. Yargı kararları yasal süresi içerisinden herhangi bir tereddüde mahal vermeyecek şekilde idarece uygulanmak zorundadır. Bu konuda idarenin herhangi bir takdir yetkisi bulunmamaktadır. Yargı mercilerince verilen iptal kararları, iptal edilen işlem hiç tesis edilmemiş gibi geriye iade etmekte ve hukuk aleminden silmektedir. İdari yargı kararlarının uygulanmaması, kesin hüküm ilkesine aykırılık teşkil eder. İdare kesin hükme uymak zorundadır. İptal kararlarının eksik ve geç uygulanması, ağır hizmet kusurunu oluşturur. Yargı kararı şüpheli tarafından kasten uygulanmamaktadır. Zira Anayasaya gereğince; yargı kararlarının uygulanmaması bir yana, geciktirilmesi bile yasaktır. Mahkeme kararlarının yerine getirilmesi, bir hukuk devletinde o kadar önemlidir ki, mahkeme kararının yerine getirilmemesi kanuna aykırı davranıştan daha ağır bir kusur kabul edilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Suç duyurusu hakkında açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şu değerlendirmelerde bulundu: “Unutulmamalıdır ki kimse Türk Milleti adına karar veren mahkemelerinin üzerinde değildir. Hiçbir güç yargı kararını yok saymaya, uygulamamakta direnmeye devam edemez. İhtilal dönemlerinde dahi uygulanan yargı kararlarının ileri demokrasiden bahsedilen bu dönemde uygulanmayacağının bu kadar açık bu kadar fütursuzca ilan edilmesi ileride yaşanacak idari işlemlerle ilgili soru işaretleri yaratmıştır. Hukuksuzlukla mücadeleyi ilke haline getirmiş olan Türk Eğitim Sen, Danıştay 2. Dairesinin 2013/10363 Esas sayılı kararını uygulamayan MEB yetkilileri ile MEB Müsteşarı Yusuf Tekin hakkında yargı kararını uygulamamaktan suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu işin sonuna kadar gidecek, kazandığımız bir davanın gereğinin yapılmasını sağlayacağız.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.