Meb Müdürünün, Kılıçdaroğlu Hakkında Paylaşımları Meclis Gündeminde

Meb Müdürünün, Kılıçdaroğlu Hakkında Paylaşımları Meclis Gündeminde

Gaziantep Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe'nin sosyal medya üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği iddiası Meclis gündemine taşındı. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün...

Gaziantep Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe'nin sosyal medya üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiği iddiası Meclis gündemine taşındı. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün sosyal paylaşımları hakkında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP'li Şeker soru önergesinde; Facebook ve Twitter vasıtasıyla hükümete yönelik eleştirel paylaşımlarda bulunan devlet memurları hakkında soruşturmalar açıldığı, yasal işlemler başlatıldığı ve bu kişilere ciddi cezalar verildiğine dikkat çekti. Şeker, “Devlet memurlarının Facebook, Twitter gibi sosyal medya mecralarında hükümet aleyhine olan paylaşımlarını hakaret olarak algılayıp, 657 Sayılı Kanun'a aykırı bulup bu konuda oldukça titiz davranılıyor. Devlet memurlarının muhalefet partilerine ve liderlerine yönelik açıkça hakaret içeren paylaşımları konusunda aynı hassasiyet gösterilmiyor.”

Çifte standardın son örneğini Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kişisel Facebook ve Twitter sayfalarındaki siyasi içerikli, CHP’ye ve CHP liderine karşı aleni hakaret içeren paylaşımlarına yetkililer sessiz kaldığında gördüklerini belirten Şeker, Bakan Avcı'ya şu soruları yöneltti:

“Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kişisel facebook ve twitter sayfalarındaki paylaşımları konusunda bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatıldı ise ne aşamadadır, başlatılmadı ise sebebi nedir? Eğitim başarısı sıralamasında sonlarda yer alan Gaziantep’in en büyük ilçelerinden biri olan Şahinbey’in Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten bir şahsın, eğitim başarısını ve kalitesini artırmak yerine daha çok siyasi propagandaya dönük çalışmalar yapması karşısında ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz? Beğenmediği siyasi yorumlar yapan, paylaşımlarda bulunan kişilere 'görevini bırak, ondan sonra siyaset yap' diyen hükümet aynı tavrı Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne de gösterecek midir?”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.