Meb, Değerlendirme Formlarını Vermedi

Meb, Değerlendirme Formlarını Vermedi

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, sendikalarına üye müdürlerin görevden alınmasına neden olan değerlendirme formlarını göstermeyen Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı, başvuruda bulundukları Bilgi Edinme Değerlendirme...

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, sendikalarına üye müdürlerin görevden alınmasına neden olan değerlendirme formlarını göstermeyen Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı, başvuruda bulundukları Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’nun, formların verilmesi yönünde karar verdiğini açıkladı.

T.C Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’nun, 24 Eylül 2014 tarihinde başvuru yapan üyelere ilgili bilgilerin vermesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na, ilgili kararı gönderdiğini belirten Uğur, sonucu merakla beklediklerini söyledi. Sendikalarına üye okul müdürlerinin haksız ve vicdansız şekilde görevden alınması ile başlayan mücadelelenin devam ettiğini kaydeden Uğur, üyelere verilen puanları ve detaylarını resmi yollardan öğrenmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Sendikalarına kayıtlı okul müdürlerinin, yapılan değerlendirme sonucunda 75 puan altı kalıp, görev sürelerinin uzatılmaması üzerine başta puan veren il ve ilçe milli eğitim müdürleri, il ve ilçe şube müdürleri değerlendirmesini görmek istediklerini anlatan Uğur, bu değerlendirmeleri gördükten sonra gereğini yapacaklarını belirtti.

Üyelerinin değerlendirme formu üzerinden hangi konularda yeterli görülmediğini öğrenmek adına, ilgili üyelerinin Bilgi Edinme Hakkı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, EK-1 görev süresi uzatılacak eğitim kurumu müdürleri için yapılan değerlendirme formunun bir suretini istediklerini anlatan Uğur, ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın, üyelerine istedikleri form suretini vermediğini ifade etti. Uğur, MEB’ten değerlendirme formunun bir suretini isteyen üyelerine, “Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilir.” şeklinde cevap verildiğini anlattı.

Verilen olumsuz cevap üzerine üyelerinin T.C Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na başvurduğunu kaydeden Uğur, “İlgili kurum, 24 Eylül 2014 tarihinde bizleri haklı kılan anlayış ile başvuru yapan üyelerimizin ilgili bilgilerini vermesi için karar alarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na gereği için aldığı kararı göndermiştir. İleriki günlerde tüm üyelerimizin değerlendirme formlarındaki bilgileri öğrenme şansı olmakla birlikte, bu, başlattığımız ve kazanacağımızdan hiç şüphemizin olmadığı haklı davalarda büyük bir mesafe alınmasını sağlayacaktır.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.