Mazlumların umuduyuz

Mazlumların umuduyuz

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, tüm mazlum coğrafyaların Türkiye’den medet umduklarını belirterek, “Gün milli birlik ve beraberlik günüdür. Her türlü alanda bu milli duyarlılığı üst seviyeye çıkarmalıyız” dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı Şubat Ayı (69.) İl Danışma Meclisi ve Vefa Programı Karatay Atiker De Luxe Düğün ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özbuğday’ın vefatı sebebiyle ertelenen Şubat Ayı (69.) İl Danışma ve Vefa Programı Meclisi Karatay Atiker De Lüxe Düğün ve Kongre Merkezinde Eski Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Konya Bölge Koordinatörü Fevai Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve pek çok teşkilat mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi. Program şehitlerimiz ve yakın zamanda hayatını kaybeden Taşkent İlçe Başkanı Abdülbaki Acet, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özbuğday ve önceki dönem Başkan Yardımcısı Nurettin Akmeşe için okunan Fatiha saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İl Danışma Meclisi Divan Başkanlığını Başkan Yardımcısı Ali Sürücü yaparken, Divan üyeleri İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan, İl Başkan Yardımcıları Ali Dığrak ve Seyit Mehmet Sümer hazır bulundular. Programda ilk olarak söz alan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “2001’de başladığımız bu kutlu yürüyüş tuttuğumuz nöbetlerle bu günlere kadar geldi. Bu kutlu yürüyüşte hayatını kaybeden çok değerli kardeşlerimiz, ağabeylerimiz oldu. Yüce Mevla’dan bir kez daha onlara rahmet diliyorum. Son iki hafta içinde de iki değerli kardeşimizi kaybettik. Biri birlikte görev yaptığımız Mehmet Ali Özbuğday kardeşimiz, diğeri de bize nöbeti devreden Nurettin Akmeşe kardeşimizdi. Allah gani gani rahmet eylesin. Kalanlara ise sabırlar versin.”dedi.

“2019’A ÇOK İYİ HAZIRLANMAK ZORUNDAYIZ”

2019 yılındaki seçimlerin önemine dikkat çeken Angı, “Teşkilat olarak göreve gelir gelmez 31 ilçemizin kongrelerini tamamladık. Geçtiğimiz ay da ilçelerimizin Danışma Meclislerini yapmış olduk. Bir taraftan Gençlik Kollarımız yapılanmalarını tamamladı. Kadın Kollarımız da bu çalışmalarını yürütüyor. 3 Mart’ta da inşallah İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Akabinde de Gençlik ve Kadın Kollarımızın Kongreleri ile birlikte kongrelerini tamamlamış teşkilatlar olarak 2019 seçim sürecini yöneteceğiz. İki önemli seçimin olduğu 2019 yılına çok iyi bir biçimde hazırlanmak zorundayız. Bir taraftan üye güncellemelerimizi yapacağız, öteki taraftan da yeni üye kayıtları yapacağız. Tüm teşkilatlarımızla bu süreci en iyi şekilde yöneteceğiz.  2002’den bu yana Konya bu davaya her seçimde desteğini arttırarak devam ettirmiştir. İnşallah 2019 yılında da bu yükseliş devam edecektir.” şeklinde konuştu.

MAZLUMLARIN UMDU TÜRKİYE

Tüm mazlum coğrafyaların Türkiye’den medet umduklarını dile getiren Angı, “AK Parti’nin ülkemizi nereden nereye getirdiği ortada. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ilgiyle izlenen bir lider. Tüm mazlum coğrafyalar da Türkiye’den medet umuyor. Dünyanın hasret olduğu adalet, hakkaniyet ve mazlumların umudunu şu anda Türkiye temsil ediyor.  Teşkilat mensupları olarak Genel Başkanımıza her türlü desteği vermek zorundayız. Bu ülkeyi çok daha iyi noktalara taşımak, emanet olarak aldığımız bu görevleri bizden sonrakilere çok daha iyi bir noktada teslim etmek adına nöbetteyiz.  İster sandık yönetimleri, mahalle yönetimleri, ister ana kademeler, kadın ve gençlik kollarında görev alıyor olalım. Görevimizi en iyi şekilde yapmak için çalışmalıyız. Bizler bu ihlas ve samimiyetle çalıştıkça Cenab-ı Hak yeni kapılar açacaktır. Yeter ki biz bu hasbiliği kaybetmeyelim, birbirimizle olan dayanışmamızı sıklaştıralım. Madem hep birlikte Konya’yız, Hep birlikte Türkiye’yiz diyoruz, bunun da gereğini yapmak durumundayız. Gün milli birlik ve beraberlik günüdür. Her türlü alanda bu milli duyarlılığı üst seviyeye çıkarmalıyız.”ifadelerini kullandı.

AK PARTİ BELEDİYELERİ İLE KONYA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

AK Parti belediyeleri döneminde Konya’nın yepyeni bir çehreye kavuştuğunu dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya’mız son yıllarda çok büyük bir gelişim gösterdi. AK Parti döneminde, AK Partili Belediyelerin çalışmalarıyla zaten itibarlı bir şehir olan Konyamız, yeni bir hüviyete kavuşmuştur.  Son 4 yıldır Büyükşehir yasası ile birlikte Konya’da topyekün bir kalkınma süreci başladı. 31 İlçemizde çok önemli yatırımlara imza atmış bulunmaktayız. Gelinen bu noktada teşkilatımızın belediyelerimize büyük destekleri oldu. Bunu Büyükşehir Yasası ile birlikte yakinen görme fırsatımız oldu. Bu destek bugün de artarak devam ediyor. Son 4 yılda Teşkilatlar ve Belediyeler olarak önemli imtihanlardan geçtik. Tüm bu imtihanlardan da hamd olsun Konya olarak başarı ile çıktık. Şimdi yeni bir imtihan dönemi başlamış oldu. Yeniden kolları sıvamamız gerekiyor. 2019’da da Konya olarak inşallah bayrağı, en yükseklere çıkartacağımızı düşünüyorum, inanıyorum. Bunu belediyelerimizle, dava arkadaşlarımızla, tüm Konyalı hemşerilerimizle yeniden başaracağız.” dedi.İl Danışma Meclisi’nin ardından Vefa programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Konya İl Koordinatörü, Düzce Milletvekili Fevai Arslan söz aldı.  Konuşmasında Türkiye’nin AK Parti iktidarlarında geldiği noktaya dikkat çeken Fevai Arslan, “Hizmetlere o kadar alıştık ki,8-10 tana hastanenin ismi sayılıyor ancak bize normal geliyor. Yeni nesle bunu çok iyi anlatmamız lazım. Konya AK davaya her zaman sahip çıkmış, bu davanın işaret fişeğinin atıldığı şehirdir. Konya şükürler olsun ki bu fitili ateşledi ve yıllardır bunun arkasından geliyor. Bu teşkilatlar bu davaya sahip çıktıkça bu aziz millete hizmetler devam edecektir.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ VEDA DEĞİL VEFA PARTİSİDİR

AK Parti’nin bir veda değil bir vefa partisi olduğunu dile getiren önceki dönem  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “AK Partide veda yoktur. Vefa ile bu yolda yürünür. Teşkilatlarımızda en tepeden an alta kadar hepimiz bir zincirin halkalarıyız. Bu zincirin hiçbir halkası diğerinden daha az önemli değildir. Koltukların bizim için hiçbir önemi yoktur. Yüreğimizdeki de dilimizdeki de, zihnimizdeki de budur.” diye konuştu. Vefa programında son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun konuştu.  Sözlerine yakın zamanda kaybedilen Abdülbaki Acet, Mehmet Ali Özbuğday ve Nurettin Akmeşe’yi anarak başlayan Sorgun, Bu bir vefa programı olunca yakın zamanda kaybettiğimiz bu kardeşlerimizi hatırlamadan geçmek olmaz. Cenab-ı Hak hepsine rahmeti ile muamele etsin, kabirleri cennet olsun” dedi. Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Son olarak yemek ikramı ile program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.