Mazlumder’den Selam-tevhid Açıklaması

Mazlumder’den Selam-tevhid Açıklaması

Mazlumder, polislere yönelik operasyon sonrası gündeme gelen Selam-Tevhid terör örgütüyle alakalı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sanıkların mağdur edildiği savunuldu. Açıklamayı Mazlumder İstanbul Şubesi Başkanı Cüneyt...

Mazlumder, polislere yönelik operasyon sonrası gündeme gelen Selam-Tevhid terör örgütüyle alakalı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sanıkların mağdur edildiği savunuldu.

Açıklamayı Mazlumder İstanbul Şubesi Başkanı Cüneyt Sarıyaşar okudu. 28 Şubat sürecinde topluma karşı yürütülen operasyonun en önemli araçlarından bir tanesinin yargı olduğunu söyleyen Sarıyaşar, “ 90’lardan itibaren birbirinden farklı yüzlerce davada insanlar akıl almaz iddialarla işkenceli sorgulamalara dayalı uydurma delillerle adil yargılama ilkeleri yok sayılarak yargılanmış, neticede polis onlarca terör örgütünün isim babalığını yapmıştır. Bu örgütlerden birisi de uzun süredir gündemde olan ‘Tevhid ve Selam’ örgütüdür. Kurucusu ve üyesi olduğu iddiasıyla defalarca işkence edilen cezalandırılan ve halen cezalandırılmakta olan sanıkların bile ismini emniyet aşamasında öğrendiği bu örgüt dolayısıyla yüzlerce insan gece yarısı operasyonuyla gözaltılara, tutuklamalara ve yargısız infazlara maruz kalmıştır. Bütün hukuk ilkeleri çiğnenerek, dönemin başbakanı Bülent Ecevit ve İçişleri Bakanı Saadettin Tantan dahil önemli figürler, yakalananların Uğur Mumcu’nun katilleri olduğunu söylenmiş. Ortada büyük bir hukuk skandalı olduğu anlaşılınca uzun süre tutuklu yargılanan sanıklara sadece örgüt üyeliği ve yöneticiliğinden ceza verilmiştir.” dedi.

Açıklama sırasında Uğur Mumcu’nun katil zanlısı olarak tutuklanıp, ardından serbest bırakılan Abdülhamit Çelik ve Selam Tevhid terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla cezaevinde yatan ve daha sonra serbest bırakılan Mehmet Şahin de bir açıklama yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.