Mazlumder: Yönetmelik Değişmedikçe İlköğretimde Başörtüsü Sorunu Bitmez

Mazlumder: Yönetmelik Değişmedikçe İlköğretimde Başörtüsü Sorunu Bitmez

Mazlumder Sakarya Şube Başkanı Avukat Nurullah Fatih Şentürk, bazı illerde ilköğretim okullarına başörtülü öğrencilerin alınmadığını belirterek, bu sorunun ortadan kaldırılması için yönetmelik değişikliği yapılması gerektiğini...

Mazlumder Sakarya Şube Başkanı Avukat Nurullah Fatih Şentürk, bazı illerde ilköğretim okullarına başörtülü öğrencilerin alınmadığını belirterek, bu sorunun ortadan kaldırılması için yönetmelik değişikliği yapılması gerektiğini söyledi.

Şentürk, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Elegante tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçen hafta itibariyle başlayan eğitim yılında ilköğretim okullarında öğrencilerin başörtüsü sorunu yaşadığını kaydeden Şenetürk, bu konuda MAZLUMDER şubelerine şikayetler geldiğini vurguladı. Şentürk, "Bazı eğitim kurumlarında idarecilerin veya öğretmenlerin başörtülü gelen öğrencileri derslere almak istemedikleri, bu yönde onları zorladıkları ve başörtülü derslere girmekten caydırmaya çalıştıkları yönde şikayetler geliyor. Bununla ilgili olarak ta artık bu sorunun halledilmiş olması gerekirdi. Bir yönetmelik değişikliği yapılarak başörtüsündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Şentürk, ayrıca son dönemde yaşanılan hukuk devleti tartışmalarıyla ilgili olarak herkesi hukuka saygılı olmaya davet etti. İdarenin yapacağı tüm işlemlerde hukuk devleti ve adaletin gereklerine riayet etmesi ve buna göre işlem yapması gerektiğini herkese hatırlattıklarını dile getiren Şentürk, "Adaletin her şeyin üstünde olduğunu vurguluyoruz. Herkesi adalete, hukuka saygılı olmaya davet ediyoruz." dedi.

Suriye’den savaştan kaçan 1 milyon insan ülkemize sığınmış ifade eden Şentürk, bu insanların ülke genelinde halkla ilgili yaşadıkları sorunlar ve karşılaştıkları kötü muameleler olduğunu vurguladı. Şentürk, "Kamp dışında yaşayan Suriyeli kadınlarla ilgili olarak bir rapor hazırlandı. Sorunlar ve çözüm önerileri kamuoyuyla paylaşıldı. Bu konuda özellikle valilikler ve yerel yönetimleri duyarlı olmaya ve Suriye’den savaştan kaçan insanlarla ilgili olarak bunların sıkıntılarını çözmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.