Mavi kapak kampanyası sona erdi

Mavi kapak kampanyası sona erdi

Kampanyada şu ana kadar 400 ton kapak toplandı, 1600 tekerlekli sandalye dağıtıldı

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden dünyaya yayılan ‘mavi kapak’ toplama kampanyası, 3 yıllık gönüllü çalışmanın ardından Dekan Prof. Dr. Celal Artunç’un talimatıyla sona erdi.

“Tane tane kapakları toplayalım adım adım engelleri aşalım” sloganıyla yürütülen projenin koordinatörlüğünü yapan Prof. Dr. Nurselen Toygar, “Dekanımız fakültemizin bilimsel çalışmalarla adının anılmasını istiyor. Bu nedenle kampanyaya bu yıl son verildi” dedi.
1600 TEKERLEKLİ SANDALYE ALINDI

Projede şu ana kadar 400 ton kapak toplandı, 1600 tekerlekli sandalye dağıtıldı. Projenin dünya rekoru kırdığını ve bunu tescil ettirmek için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruldu.
Konut kredisi almak isteyenler mutlaka tıklayın! Tam 15 bankanın en uygun kredileri Burada
Vodafone’lu şirketler 2 kat konuşuyor, dünyaya açılıyor.
PROJEYİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YÜRÜTECEK

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden dünyaya yayılan ‘mavi kapak’ toplama kampanyası, 3 yıllık gönüllü çalışmanın ardından Dekan Prof. Dr. Celal Artunç’un talimatıyla sona erdi. Ancak birçok sivil toplum kuruluşu kampanyayı sürdürecek

İzmir Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği, Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği projeyi devam ettireceklerini açıkladı.

İzmir’de toplanan plastik kapaklar geri dönüşüm hurda plastik olarak satılıyor. Elde edilen gelirle de tekerlekli sandalye alınıyor. Ortalama fiyatı 2 bin 400 lira olan bir akülü sandalye alabilmek için yaklaşık 2,5 ton mavi kapak toplanması gerekiyor. Manuel sandalye için 250 kilogram yani 75 bin kapak gerekli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.