Matso, Turizm Fakültesi Yapılmasını Oy Birliğiyle Kabul Etti

Matso, Turizm Fakültesi Yapılmasını Oy Birliğiyle Kabul Etti

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), Akdeniz Üniversitesi'nin Manavgat'a yapılacak olan turizm fakültesi inşaatının yapılması oy birliğiyle meclisten geçti. MATSO kasım ayı olağan meclis toplantısı başkan Kerim Erdem başkanlığında...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), Akdeniz Üniversitesi'nin Manavgat'a yapılacak olan turizm fakültesi inşaatının yapılması oy birliğiyle meclisten geçti.

MATSO kasım ayı olağan meclis toplantısı başkan Kerim Erdem başkanlığında yaptı.

Toplantıda, MATSO turizm fakültesi inşaatının yapılması, ihtiyat hesabından fakülte binası yapımı için harcama yapılabilmesi ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli iznin alınması maddesi oy birliği ile kabul edildi.

MATSO Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, oda faaliyetleri ve gündeme dair bilgilendirme yaptı.

Başkan Boztaş, yapılması planlanan MATSO Turizm Fakültesi hakkında da üyelere bilgilenme ve fakültesinin ön protokolünden günümüze kadar gelen süreci aktardı. Süreçle ilgili şu bilgileri veren Boztaş, “2012 yılında Akdeniz Üniversitesi ile MATSO arasında bir ön protokol yapıldı. Bu ön protokolde yer bulunduğu ve bakanlıktan izin alındığı sürece Manavgat’ta MATSO tarafından Turizm Fakültesi yapılması konusunda protokol imzalandı. Bu konuda emeği geçen dönemin MATSO başkanı Şükrü Vural başta olmak üzere yönetim kurulu ve o dönemin meclis üyelerine çok teşekkür ederim. Biz yönetime geldikten sonra konu önümüze gelince fakülte binasını yaptırabilmek amacıyla çalışmalara başladık. İhtiyat hesaplarımızdaki parayı fakülte binası inşaatı için kullanamıyorduk. Buna yönetmelikler müsaade etmiyordu." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde ülke genelindeki tüm odaların bu konuda sıkıntıları olduğunu gördüklerini anlatan Boztaş, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarciklıoğlu’nun da katkıları ile konuyu 2013 Temmuz ayında dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı’ya aktardıklarını kaydetti.

Girişimcileri sonucunda 5174 sayılı yasaya göre çıkartılan yönetmeliğe Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ek bir madde eklendiğini belirten Boztaş, maddeye göre; odaların ihtiyat hesaplarındaki paranın eğitim yardımı için harcanabilmesi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı izniyle olur maddesi eklendiğini ifade etti. Yardımları için dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na teşekkürü bir borç bildiğini ifade etti.

Boztaş, belediyenin imar çalışması ile 53 bin 600 metre kare alanın üniversite kampüs alanı olarak ilan edildiğini hatırlatan Boztaş, “2013 yılında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in bizzat yaptıkları çalışma neticesinde Çeltikçi köyü ile Ulukapı köyü yakınlarında bulunan 53 bin 600 metre kare hazineye ait olan arazi Üniversite kampus alanı olarak ilan edildi. Şubat ayı başında kampüs alanı olarak belirlenen hazine arazisinin Akdeniz Üniversitesi’ne 2 yıllık geçici tahsisi yapıldı. Yaptıkları çalışma ve özveri için Sözen ve Defterdarlığımıza teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.