Masum Türker: Ramazan Bayramı'na Buruk Giriyoruz

Masum Türker: Ramazan Bayramı'na Buruk Giriyoruz

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Ramazan Bayramı'na; Gazze’de yaşanan katliam, Musul’da teröristler tarafından alıkonan konsolosluk mensupları ve aileleri ile Irak ve Suriye’de tehlike içinde yaşayan Türkmenlerin can güvenliği dolayısıyla...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Ramazan Bayramı'na; Gazze’de yaşanan katliam, Musul’da teröristler tarafından alıkonan konsolosluk mensupları ve aileleri ile Irak ve Suriye’de tehlike içinde yaşayan Türkmenlerin can güvenliği dolayısıyla buruk giriyoruz.” dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Masum Türker; bayramların dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularını pekiştiren çok önemli bir değer taşıdığına vurgu yaparak, “Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel yaşandığı günler bayram günleridir. Bu nedenle geleneklerimize ve göreneklerimize sahip çıkarak ve bayram günlerinin barış içinde, sevgi ve saygı içinde geçmesini diliyorum. Gelecek kuşakların bayramları bu düşünce ve duygular içinde kutlaması için onlara bu geleneğimizi aktarmak sorumluluğu içine olmalıyız.” düşüncesini belirtti.

Ramazan Bayramı'na, Gazze’de yaşanan katliam, Musul’da teröristler tarafından alıkonan konsolosluk mensupları ve aileleri ile Irak ve Suriye’de tehlike içinde yaşayan Türkmenlerin can güvenliği dolayısıyla buruk girildiğini kaydeden Türker; Gazze’deki katliamın durmasını, teröristlerin elinde bulunan konsolosluk mensupları ve ailelerin serbest kalmalarını, Türkmenlerin güven içinde olmalarını diledi.

“YAŞANAN ACILARIN SONA ERMESİNİ DİLİYORUM”

Türker, şunları ifade etti: “Ülkemiz yöneticileri, teröristler tarafından alıkonan vatandaşlarımızı kurtarmak ve soydaşımız Türkmenlerin can güvenliğini sağlamak sorumluluğunu yerine getirmesi için gayret içinde olmalıdırlar. Cumhurbaşkanı adaylarının özellikle Başbakanın, yöneticilere sorumluluklarını hatırlatmak için alıkonan konsolosluk mensupları ve aileleri ile Türkmenlerin güvenliğini gündemlerine alarak ulusal birliği sağlayan yaklaşım içinde olmaları, diğer adaylara hakaret ederek toplumu kutuplaştıran söylemlerden kaçınmaları gerekmektedir. Bu duygularla tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyor, milletimize ve tüm insanlığa sevgi, saygı, barış ve huzur getirmesini, İslam coğrafyasında yaşanan acıların sona ermesini diliyorum.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.