Masum Türker: Basın Özgürlüğü Gerçek Anlamda Yaşanmamaktadır

Masum Türker: Basın Özgürlüğü Gerçek Anlamda Yaşanmamaktadır

DSP Genel Başkanı Masum Türker, özgür basının, özgür toplumun aynası olduğuna dikkat çekerek Türkiye’de anayasal güvence altında olan ‘basın özgürlüğünün gerçek anlamda yaşanmadığını söyledi.    Sansürün...

DSP Genel Başkanı Masum Türker, özgür basının, özgür toplumun aynası olduğuna dikkat çekerek Türkiye’de anayasal güvence altında olan ‘basın özgürlüğünün gerçek anlamda yaşanmadığını söyledi.

    Sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Masum Türker, toplumu aydınlatmak, bilinçlendirmek ve bilgilendirmek amacıyla gecesini gündüzüne katan, kendi yaşamlarından, ülke için fedakârlık yapan değerli basın mensuplarının bayramını kutladı, hepsine bu zor ve özveri isteyen görevlerinde başarılar diledi.

    "TÜM BASIN EMEKÇİLERİ ÖZLÜK HAKLARINA TAM ANLAMIYLA KAVUŞMALI"

    Türker, demokratik olma iddiasındaki toplumların en önemli güvencelerinden birinin basın ve ifade özgürlüğü olduğunu belirterek "Ülkemizde anayasal güvence altında olan ‘basın özgürlüğü’ gerçek anlamda yaşanmamaktadır. Basın özgürlüğü sağlanmadıkça düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve haber alma özgürlüğünü sağlanamaz. Basının özgür olmadığı ülkelerde, demokratik değerlerin yaşaması ve yayılması güçleşir. Çoğulcu ve katılımcı demokrasiyle bağdaşmaz. Demokrasi ve insan haklarından söz edilemez. Özgür basın, özgür toplumun aynasıdır. Basın üzerindeki baskı ve tehditler, yıldırma politikaları hem basın emekçilerini hem de basın kuruluşlarını sıkıştırmaktadır." dedi.

    Masum Türker mesajını, Türkiye’de basın özgürlüğünün sağlanması ve tüm basın emekçilerinin özlük haklarına tam anlamıyla kavuşmalarını dileğiyle tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.