Masaj yapan otomobiller geliyor!

Masaj yapan otomobiller geliyor!

Audi mühendisleri, gerek gördüğünde masaj yapan, yorgunluk durumuna göre kendini sağa çeken araçlar üretmek için kolları sıvadı.

Audi, önümüzdeki dönem otomobillerinde, sürücülerin ve yolcuların otomobilde geçirdikleri zamanı daha sağlıklı geçirmeleri, fitness için kaybettikleri zamanı otomobilde telafi etmek amacıyla bir çalışma başlattı.

GELECEĞİN İŞ KOLU OLMASI BEKLENİYOR

Audi, otomotiv sektörünün farklı iş kolları ile bir araya gelerek kullanıcıların günlük yaşamını otomobilleri içindeyken de kolaylaştırmak amacı ile farklı bir projeye imza atıyor. Bunun son örneği olarak, Almanya’nın başkenti Berlin’de sağlık sektöründe dijital inovasyon için araştırmalar yapan Flying Health Incubator adlı şirkete ortak olarak, gelecekte yeni bir iş kolu olması beklenen “otomotiv sağlığı” konusunda da öncülüğü hedefledi.

MASAJ YAPAN KOLTUKLAR

Audi Fit Driver sistemi, sürücü veya yolcuların hayati belirtilerini, otomobil içindeki sensörler ve kol saati gibi taşınabilen bir cihaz yardımıyla sürekli kontrol ediyor. Bu sensörlerden aldığı verilerden hareketle gerek görüldüğünde de koltuklardaki masaj özelliğini çalıştırıyor. İç aydınlatmayı duruma göre artırıyor veya azaltıyor. Araç içi sıcaklığı düzenliyor.

OTOMATİK SAĞA ÇEKME

Hala geliştirme aşamasında olan sistem ile de sürücünün aracı kontrol edemeyeceğine karar veren sistem, aracı otomatikman kontrollü bir şekilde sağa çekiyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.