Masada kalırsın dediler, ayağa kalktı

Masada kalırsın dediler, ayağa kalktı

Aksaray’da evinin balkonunda temizlik yaptığı sırada düşerek leğen kemiği kırılan, doktorların da yaşı ve kilosu nedeniyle 'ameliyat masasında kalır’ dediği 70 yaşındaki kadın Konya’daki özel bir hastanede gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Aksaray’da evinin balkonunda temizlik yaptığı sırada düşerek leğen kemiği kırılan, doktorların da yaşı ve kilosu nedeniyle 'ameliyat masasında kalır’ dediği 70 yaşındaki kadın Konya’daki özel bir hastanede gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu. 


Aksaray’da ikamet eden Kiraz Okçuer (70), 21 Aralık’ta evinin balkonunu temizlerken dengesini kaybederek düştü. Düşme sonucu leğen kemiği kırılan yaşlı kadın, hastaneye kaldırıldı. Leğen kemiğinde oluşan kırık nedeniyle Aksaray’daki müdahalenin ardından Kayseri’de özel bir hastaneye giden Kiraz Okçuer, burada doktorların yaşlı ve kilolu olduğu gerekçesiyle ameliyat yapmak istememesi üzerine tekrar Aksaray’a döndü. İki ay kadar yatalak bir şekilde yaşamını sürdüren Okçuer, ağrılarına daha fazla dayanamayınca Konya Özel Farabi Hastanesi’ne başvurdu. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi tarafından muayene edilen yaşlı kadın, riskli olarak kabul edilen ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi, hem hastanın hem de rahatsızlığın riskli olduğunu ifade ederek, “Hastamız yere düşmüş ve bu şekilde pelvis dediğimiz leğen kemiği 2 parçaya ayrılmış. Yani ön taraftaki bağları koparak ayrılmış. Leğen kemiği normalde iki parçadan oluşur. Yaklaşık 10 santimetre birbirinden uzaklaşmış yani bu şekildeki travmalar, böyle kazalar çok büyük trafik kazası, inşaattan düşme gibi çok ağır kazalarda ortaya çıkar. Ama teyzede ilginç olan ve bizi şaşırtan bu kazanın evde basit bir düşme sonucu olması ve leğen kemiğinin ciddi şekilde ayrılması. Bu şikayetiyle yaşadığı bölgedeki hastanelerde ilk tedavisi yapılmış. Fakat pelvis yeterince kapanmadığı için yaklaşık 2 aydır yürüyemiyor, evinde yatıyordu. Hastamız bize geldiğinde ilk önce medikal tedavisini yaptık. Çünkü yaşı itibariyle ve 2 aydan beri de evde yattığı için akciğerler ve kalp de etkilenmiş bu hadiseden. Bir ameliyatı kaldıracak kapasitede değildi. Biz akciğerlerinin açılması için ve kalbin daha performanslı çalışması için yaklaşık 3-4 gün medikal tedavisini yaptık. Daha sonra gerçekleştirdiğimiz ameliyatla yaklaşık 10 santimetre ayrılan pelvis kemiğini tek bir ameliyat ile birleştirerek içerisine platin koyduk. Kemikleri birbirine bağladık. Bağlar bağlamaz hastamızın yaşam kalitesi değişti. Çünkü sürekli oynayan kemik yüzünden ne sağa ne sola dönebiliyor ne de oturabiliyordu. Ama ameliyat sonrasında çok rahat bir şekilde oturabiliyor” diye konuştu.

“AMELİYAT MASASINDA KALIRSIN DEDİLER”
Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren Kiraz Okçuer, “Aksaray’da hastanede çok acil bir durumda olduğum için oradaki doktor elinden gelenin en iyisini yapmış. Bacaklarımda demirler falan vardı. Ama ben bacağımda demirler ile bir ay duramadım. Zaten kilodan dolayı burası iyice kavuşmamış, leğen kemiği ayrılmış. Benim o demirleri çıkartmam ile kemik biraz daha ayrılmış. Tabi o zaman daha zorlaştı. Doktorlar ‘teyze 2-3 ay öyle yatacaksın’ dediler. Ama yatarak da bir yere varılmıyor ki. Tekrar doktora gittik. Ameliyat yapmak istedi ama pek cesaret edemedi. Yaşlısın, kilolusun diyerek ameliyat yapmaya yanaşmadı. Sonra Kayseri’de özel bir hastaneye gittik. ‘Ameliyat olması imkansız. Hem yaşlı hem de kilolu bu kadın masada kalır, ölür. Ameliyat olamaz’ dedi. Tabi biz de cesaret edemeyince eve gelip bir süre daha yattım. Çok şükür çok iyiyim çünkü ayaklarım yere basıyor, buradaki doktorlarımızın sayesinde. Hepsinden Allah razı olsun. Artık yürüyorum. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.