Sabit Horasan

Sabit Horasan

Marka olmak!..

Marka olmak!..

Konyaspor’un marka değerini artırmak: kaliteli transferler yapmak, Torku Konyaspor’u yeni sezonda üst sıralara taşımak ve seyircisinin örnek davranışıyla olur.

Yeni bir yapılanma, akılcı transfer, iyi yönetim, ekonomik sorunları en az indirilmiş bir kulüp  yakışır Konya’ya.

Hatta, yeni Stada.

O zaman, büyük düşünme zamanı. 

Yeni stadıyla futbol şehri olma yolunda önemli adımlar atılacak olan Torku Konyaspor’un artık sıra takımı olmaması gerekir. 

Yönetim ve teknik adamlar başbaşa vererek bu koşullar için transferler yapmalıdırlar.

Torku Konyaspor yönetiminin elinde ki listede hangi futbolcuların isimleri var; bilemiyoruz. Ancak, kaliteli ve eksiksiz transfer yapmak için yönetimin, haber yapmamak koşuluyla kapalı kapılar adında yapılacak toplantıyla bunu basınla paylaşması sanırım yerinde olacaktır. Hatta basınla birlikte liglerde görev yapan hakemlerin ve Konyalı teknik adamlarında görüşü alınmalıdır.

Bir kere transfer, sağlıklı ve eksiksiz yapılmalı ve sorun ara transfere taşınmamalı.

İkincisi da, lig hazırlıklarının başlayacağı tarihe kadar kesinlikle bitirilmeli ve çalışmalar tam kadro ile başlamalıdır.

Çünkü, sezon başında gerçekleştirilen hazırlık kampında yeterince çalışmayan futbolcudan ligde performans beklenemez.

Evet, listede kimler var elbette ki, ama bilmiyoruz.

Geride kalan lig boyuncu izlemeye çalıştığımız bir çok futbolcu var.

Madem ki yeniden bir yapılanma gerçekleştirilecek, madem ki, Torku Konyaspor’da  geleceğin temelleri atılacak o zaman, özellikle genç ve ileride kulübü para kazandırabilecek futbolcuların transferinde yarar var.

İşte bunlardan birkaç isim: Tolgay Arslan (Hamburg- ön libero ve sağ bek). Tolga Ciğerci (M. Gladsbach- ofansif orta saha- 21 yaşında). Uğur Demirok ve Güray Vural (Akhisar). Murat Duruer (Antalyaspor). Deniz Yılmaz (Elazığspor). Ömer (Beşiktaş).

Listemizde Elazığspor’dan Serdar Gürel de vardı. Ancak, bu futbolcu Trabzon yolcusu gibi.

Daha iyi bir takım oluşturulması için, Torku Konyaspor’da forma giyen yabancı futbolcuların Hleb dışındaki kalanların gönderilmesinde de yarar var.

İste yabancı transferi için önereceğimiz 3 kaliteli isim:

Vojvodina takımından; sol stoper Peter Sukuletic, sol kanat için Aboubakar Oumarou (gol şansı çok yüksek) ve Nikola Lekovic (sol bek-ön libero).

Tabi ki karar yönetimin ve teknik adamların.

xxx

Konya Anadolu Selçukluspor’un genel kurulu yapıldı ve Mehmet Günbaş başkanlığındaki yönetim, yeni takviyelerle yola devam etti. Yeşil-beyazlı yönetim, zor görevi bir kez daha üstlendi.

Öncelikle, Torku Konyaspor’un pilot takımı olan bu kulübün, bu doğrultuda yönetilmesi için gereken titizlik gösterilmelidir. Dahası, Konyaspor alt yapısından yetişen genç futbolculara şans tanınarak yeşil-beyazlı takıma kazandırılmaları gerekir. Bu özellikle yerine getirilmelidir.

İkincisi, Torku Konyaspor yönetim kurulu, bu takımı üvey evlat gibi görmemeli. Gereken maddi destek sağlanmalıdır.

Başkan Mehmet Günbaş ve yönetimi de artık, “Para yok. Ekonomik sıkıntı var” şeklinde sızlanmayı bırakmalı. Şayet, bunlardan yakınacaklarsa o zaman görev almamaları gerekirdi.

Anadolu Selçukspor için üzerinde durulacak en önemli konu, kulübün isminin yeniden değiştirilmesidir.

Daha iki yıl önce Anadolu Selçukluspor olarak yola çıkan, geçen yıl ki genel kurulda bunun başına Konya eklenerek Konya Anadolu Selçukluspor adını alan takımın isminin Konya Anadolu Selçukspor olarak yeniden değiştirilmesine anlam vermek zor.

Selçuklu isminden kim neden rahatsız oldu?. Kim değiştirilmesini istedi?. Neden değiştirildi? sorularına yanıt verilmesi gerekmekte. Konya spor kamuoyu bunu bekliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR