Manisa'da Kız Çocuğuna Taciz İddiası Mahkemeye Taşındı

Manisa'da Kız Çocuğuna Taciz İddiası Mahkemeye Taşındı

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, 8 yaşındaki bir kız çocuğunun iki yıl önce "dede" diye hitap ettiği 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından taciz edildiği iddiası mahkemeye taşındı. Küçük İ.'nin korkudan okula gidemediği ve ruh sağlığının...

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde, 8 yaşındaki bir kız çocuğunun iki yıl önce "dede" diye hitap ettiği 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından taciz edildiği iddiası mahkemeye taşındı. Küçük İ.'nin korkudan okula gidemediği ve ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor olmasına rağmen yürütülen soruşturmayla ilgili dava, Manisa Adliyesi'nde 23 Ekim 2014 günü başlayacak.

2012 yılında meydana geldiği iddia edilen taciz vakasına göre bugün 8 yaşında olan kız çocuğu, iki yıl önce anne ve anneannesiyle birlikte komşuları P.Ö.A.’nın evine gitti. "Dede" diye hitap ettiği 68 yaşındaki P.Ö.A., çocuğu yatak odasına götürerek taciz etti. Yine başka bir ziyaret sırasında taciz tekrarlandı. Bir süre sonra İ.’nin ailesi Alanya’ya taşındı. Alanya’da kaldıkları sürede İ., annesine yaşadıklarını anlattı. Ahmetli’ye dönen aile, P.Ö.A. ile komşuluğu kesti. Son taciz, İ.’ye göre 27 Mayıs 2014'te meydana geldi. Okula gitmek üzere evden çıktığı sırada apartmanın karşısındaki çay ocağında oturan P.Ö.A., çocuğa seslenerek, “Annenler neden bize gelmiyor? Benim seni öptüğümü annenlere söyledin mi?” dedi. Okuldan ağlayarak dönen İ., olan biteni annesine anlattı. Aile de polise giderek şikayette bulundu. Emniyette ifadesi alınan zanlı P.Ö.A., suçlamaları reddederek İ.'yi çocuğu, torunu gibi sevdiğini söyledi. 25 Mayıs’ta İ.’nin kendisine gülümsediğini, “Nereye gidiyorsun?” diye sorunca “Okula.” diye cevap verip el salladığını ileri sürdü. Ayrıca 28 Mayıs’ta yolda gördüğü İ.’ye, “Annenler neden bizimle konuşmuyor?” diye sorduğunu, çocuğun omzunu çekerek, “Bilmiyorum.” dediğini savundu. Tanık olarak dinlenen babaannesi M. ise torunuyla birlikte P.Ö.A.’nın evine gittiklerini belirterek, “P.Ö.A.’nın ikametine her gittiğimizde, torunum İ. ile ayrı odada otururlardı fakat torunum İ.’yi ısrarla bir şekilde çağırmasını duymadım.” dedi. P.Ö.A.’nın eşi F.A. da suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

Savcılık, küçük kızı Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk ederek, psikolojik durumunu ve beyanlarına itibar edilip edilmeyeceğini sordu. Hastaneden 10 Haziran 2014'te verilen raporda, “Beyanlarına itibar edilebilirliği, zaman ve cinsel algılama yeteneği yaşıtları kadardır. Ruh sağlığı bozulmuştur.” denildi. Bu arada çocuk, P.Ö.A.’nın yeniden karşısına çıkmasından ve kendisini taciz etmesinden korktuğu için 29 Mayıs’tan 6 Haziran’a kadar okula gitmedi. Babası H., savcılığa sunduğu dilekçede P.Ö.A.’nın tutuklanmasını istedi. Savcılık ise bu talebi reddetti.

Ailenin avukatı Nilay Geylanlı Yorgancıoğlu, P.Ö.A.’nın ailenin evinin karşısına inşaat yaptırdığı, sürekli bu çevrede durduğu ve damadı aracılığıyla aileye baskı yaptığı halde savcılık tarafından ifadesinin alınmadığını savundu. Savcının, tutuklama taleplerini, “Şu an düşünmüyorum.” diyerek geri çevirdiğini anlatan Av. Yorgancıoğlu, “Aslına bakarsanız adamın tutuklanması için bütün deliller söz konusuyken adam, evin etrafında geziyor ve elini kolunu sallaya sallaya Ahmetli’de serbest bir şekilde dolaşıyor.” dedi.

Bu arada aile, mahkemeden önce Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi Başkanı Hanife Lekesiz ve yönetimini ziyaret ederek hadiseyi anlattı. Şube Başkanı Lekesiz, tacizin bir insanlık suçu ve ayıbı olduğunu kaydederek, “Biz her şeyden önce anneyiz ve bu iddia edilen hadiseyi öncelikle bir anne ve kadın gözüyle değerlendirdiğimizde durumun çok vahim olduğunu görüyoruz. Bu nedenle cumhuriyet kadınları olarak, mağdur olan çocuğumuza ve ailesine destek kararı alarak, mahkeme günü saat 13.30’da adliye önünde olacağız.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.