Manisa'da 80 Milyon Liralık Asfaltlama Yapılacak

Manisa'da 80 Milyon Liralık Asfaltlama Yapılacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, 2015 yılının başından itibaren il genelinde 80 milyon liralık asfaltlama çalışması yapacağı bildirildi. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı...

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, 2015 yılının başından itibaren il genelinde 80 milyon liralık asfaltlama çalışması yapacağı bildirildi. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Erdoğan Bektaş başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ve yatırım programı hakkında Fen İşleri Dairesi Başkanı Yılmaz Gençoğlu bir sunum yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehir olmanın yapılanma sürecinin sancılarının bütün ilçelerde, hem sağlık hizmetlerinde hem hal hizmetlerinde hem mezarlık, ilaçlama, itfaiye ve yol yapımları noktasında devam ettiğini söyledi. Ergün, “Mevcut Akhisar ve Salihli şantiyelerini, gelir gelmez ihalelerini yapmak suretiyle iyileştirmesini yaparak, mevcut köy yollarında muazzam yama tamirleri yaptık. Şu anda ilgili dairemiz, bütün ilçelerde yolların durumlarını ve Özel İdare’den gelen tecrübeli arkadaşlarımızın tespitleriyle yaklaşık 60-80 milyon TL arası ana arterlerde sıcak asfalt, diğer köy yollarına giden yolların stabilize asfalt programlanması yapıldı. Özel İdare döneminde yıllık 15 milyon TL gibi bir rakam asfalt için ayrılıyordu. Biz bunu bu sene dört beş katına çıkararak, büyük bir asfalt hamlesini ocak ayından itibaren inşallah bütün ilçelerimizde bölge bölge başlatmayı hedefliyoruz.” dedi.

İlçelerde Büyükşehir hizmet binalarının kurulmasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını da aktaran Başkan Ergün, “MASKİ bünyesinde beş altı ilçemiz kaldı. Onların da hizmetlerini MASKİ bünyesine katmış olacağız. Sonuçta böylesine bir sancılı süreç geçirdik. 2015 yılı ile ilgili yatırım planlarımız devam ediyor. Ben buradan bir kere daha Karayolları Bölge Müdürümüz'e teşekkür ediyorum. Kendisiyle yapmış olduğumuz istişare ve görüşmeler sonucunda projelerimizi protokolle imza altına aldık. Turgutlu, Salihli, Saruhanlı ve Alaşehir’deki kavşakların çalışmalarının projelendirme aşamasına geldik. Tabii ki Karayolları'nın onayını müteakip bunları 2015 yılında başlatma düşüncesindeyiz.” diye konuştu.

Manisa’nın merkez açısından iki önemli problemi olduğuna dikkat çeken Ergün, “Bunlardan biri katı atık bertaraf tesisi, biri atık su arıtma tesisi. Katı atık bertaraf tesisi ile ilgili bütün izinlerimiz ve meclis kararlarımız alındı. İller Bankası’ndan da bayram öncesindeki hafta katı atık kredisi, yüzde 100 kredilendirme olarak onaylandı. Şu anda artık ihalenin teknik şartnamelerinin hazırlanması bu ayın sonuna kadar tamamlanıp aybaşında inşallah ihale günü alınmasını düşünüyoruz. Atık su arıtma ile ilgili yaklaşık 1,5 yıl önce Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nu, milletvekillerimizle birlikte ziyaret etmiştik. Bu konuda direkt bakanlığın, 30 yıl geri ödemeli olarak bu arıtmayı yapacağı sözü verilmişti ancak bugün aldığım bilgi, Kalkınma Bakanlığı tarafından programa alınması konusu için olumsuz karar çıktı. Yani 2014 programında onayı çıkmadı. Projelerimizi geriye çekme talimatını verdim. Büyükşehir olarak ihaleyi kendimiz yapmak suretiyle İller Bankası nezdinde kredi başvurusunu yapacağız. Bunun yanında Turgutlu ve Alaşehir arıtmaları var. Bunların da toplu olarak müracaatlarını yapacağız. Yani bu projeler Manisa’nın olmazsa olmazları. Katı atık tesislerinden Manisa, Saruhanlı ve Turgutlu yararlanacak.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.