Manisa Valisi Savaş Yılın Polisi Seçilen Şimşek'i Ödüllendirdi

Manisa Valisi Savaş Yılın Polisi Seçilen Şimşek'i Ödüllendirdi

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "yılın polisi" seçilen 39 yaşındaki Gürkan Şimşek, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş tarafından ödüllendirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "yılın polisi" seçilen 39 yaşındaki Gürkan Şimşek, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş tarafından ödüllendirildi. Turgutlu Trafik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Şimşek, geçen yıl ilçede otomobilde kalp krizi geçiren bir vatandaşı, yaptığı ilk müdahaleyle kurtardığı için bu ödüle lâyık görüldü.

"Yılın polisi" değerlendirmesinde Türkiye'de seçilen dokuz memurdan biri olan ve Manisa'nın Turgutlu ilçesinde dört yıldan beri görev yapan 18 yıllık polis Gürkan Şimşek, Manisa İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya ile birlikte Vali Savaş’ı ziyaret etti. Savaş, iki çocuk babası Şimşek'e tablet bilgisayar hediye etti. Şimşek’in, gösterdiği örnek davranış sebebiyle yılın polisi seçildiğini belirterek, “Arkadaşımız, trafik polisinin hizmetinin sadece kişilerin hatalarını tespit değil, aynı zamanda kişilerin içinde bulundukları bir sıkıntıyı farkettiğinde can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu göstermiştir. Bir vatandaşımızın kalp krizini ön tespitle sağlık ekiplerinin bu kişiye hemen müdahale etmesini sağlayan bir davranış sergilemiştir. Kişi kendisinin kalp krizi geçirdiğini farketmemişken durumundan sağlık yönünden sıkıntısı olduğunu hisseden arkadaşımız, aslında görevi sadece trafik kontrolüyken sağlık ekibini çağırmıştır. Bütün emniyet teşkilatımızın birinci görevi, önleyici güvenlik tedbirleriyle hem kişilerin başka kişilere yönelik birtakım ortaya çıkacak sıkıntıları önlemek hem de bunu yapacak kişilere baştan yol gösterici davranışlarla örnek olmaktır. Bunu yapan birimlerimiz var fakat sadece onlarla sınırlı değil; diğer şubelerde görev yapan arkadaşlarımızın da vatandaşlarla ilişkilerinin aynı şekilde olduğunu, bu şekilde bir örnek davranışla arkadaşımız göstermiş oldu. Kendisiyle Manisa olarak gurur duyduk.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.