Manisa Emniyeti, Bayram Dolayısıyla Trafik Tedbirlerini Artırdı

Manisa Emniyeti, Bayram Dolayısıyla Trafik Tedbirlerini Artırdı

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı süresince farklı saat ve noktalarda hız, kırmızı ışık, emniyet kemeri, cep telefonu kullanımı, hatalı sollama ve ihbarlı kontrollerde bulunacak.     Emniyet Müdürlüğü,...

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı süresince farklı saat ve noktalarda hız, kırmızı ışık, emniyet kemeri, cep telefonu kullanımı, hatalı sollama ve ihbarlı kontrollerde bulunacak.

    Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla trafik tedbirleri aldı. 3-7 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 5 günlük Kurban Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla her zaman uygulanan trafik tedbirlerine ek olarak tedbirler aldı. Buna göre, bayram süresince alınacak tedbirlerle ilgili olarak ekip sayısı arttırılarak sorumluluk alanında önemli geçiş noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak. Arife günü alışveriş merkezleri civarında ve özellikle şehir merkezindeki ana caddelerde ekipler ring halinde bulunarak trafik düzenini sağlamaya yönelik tedbirleri uygulayarak trafik akışını sağlayacak. Bayram tatili süresince farklı saat ve noktalarda hız, kırmızı ışık, emniyet kemeri, cep telefonu kullanımı, hatalı sollama ve ihbarlı kontrollerde bulunulacak. Terminal giriş,çıkış noktalarında takograf kontrollerine titizlikle devam edilecek. Terminal çıkışında araç sürücülerinin alkollü, yorgun, uykusuz olup olmadıkları kontrol edilecek ve kural dışı davranışlardan kaçınmaları konusunda uyarılacak.

    Trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek hava, yol ve trafik durumları hakkında basın ve yayın organlarına ivedilikle bilgi verilecek. Vatandaşların zamanında uyarılması ve tedbirli olmaları sağlanacak. Ayrıca 155 Polis imdat ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nün 0 236 233 5161, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün 0 236 233 0673 numaralı telefonlarını arayan vatandaşların gerekli bilgilendirme yapılacak. Denetimlerde yorgunluğu, uykusuzluğu veya süre ihlali tespit edilen sürücülerin Bölge Trafik ekiplerince dinlenmeleri sağlanacak, çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına müsaade edilmeyecek.

    Bu alınan tedbirlere ilave olarak vatandaşların trafik kazalarında korunmaları için bütün trafik kurallarına uymalarının yanında, yağışlı havalarda hızın azaltılması, araç kullanırken dikkat dağıtıcı hareketlerden kaçınılması, uykusuz araç kullanılmaması, araç bakımlarının yapılarak yola çıkılması, araç sürüş pozisyonunun en uygun duruma getirilmesi, trafikte kararsız davranılmaması, yakın takipten kaçınılması, alkollü araç kullanılmaması, emniyet kemerinin mutlaka takılı olması, ıslak zeminlerde direksiyonda sert hareketlerden kaçınılması, hız limitlerine, sollama kurallarına, trafik ışıklarına ve işaretlerine uyulması, olası kazalardan korunmada etkili olacağı bildirildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.