Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

Manevi Kalkınma

Manevi Kalkınma

Dün ziyaret programımız oldukça yoğundu.

Öğleden önce MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Sayın Dr. Ahmet AKMAN’la, öğleden sonra da Konya Valimiz Sayın Muammer EROL’la beraberdik.

Kanal 42 Genel Müdürü Ahmet Turan’la yaptığımız her iki ziyarette Konya ve bölge için önemli hizmet ve yatırımların tam odak noktası olan adreslerdi. Hal böyle olunca çok verimli ve istifadeli görüşmeler yaptık.

Önce Sayın Akman’la başlayalım.

Dr. Ahmet Akman, Ahmet Turan’ın hemşehrisi, benimle de oldukça ortak yanları olan bir kişi. İkimiz de İlahiyatçı ve ikimiz de müftü çocuğuyuz. Babalarımız da “sıradan” müftüler değil, “sıra dışı” müftüler. Rahmetli babamın nasıl sıradan bir müftü olmadığını bilen bilir. Sayın Akman’ın babası Ziya Akman Hocamızın da hutbede “faiz helal” diyen imamı minberden indirip kendisi hutbeyi tamamladığını hatırlatalım ve kendisine sıhhat, afiyet dileklerimizi ve hürmetlerimizi sunup ziyarete geçelim.

Kalkınma deyince akla sanayi, teknoloji, maddi, fiziki kalkınma gelebilir. Bu, elbette önemli ve olmalıdır. Dünya siyasetinde yer edinmek, gelişmiş ülkelerin oyuncağı ve sömürgesi olmamak için bu elbette şarttır ve yapılmalıdır.

Zaten vaktiyle Türkiye’nin ve Konya’nın sanayileşmesi için devrim niteliğinde yatırımlar ve hamleler yapan, ülke literatürüne “Ağır Sanayi” ibaresini ve icraatlarını kazandıran bir “Hoca”nın yanında çalışan Sayın Akman, bu konuda ajans olarak oldukça hayırlı hizmetlere destek ve öncülük etmişler, sağolsunlar.

Ancak, yıllarca yanında çalıştığı o değerli şahsiyetin yine zihinlere kazınan ve ahlaki yozlaşmanın ve genç nesillerdeki dejenerasyonun oldukça arttığı günümüzde mana ve ehemmiyeti daha da iyi anlaşılan “Önce Ahlak ve Maneviyat” prensibine uygun olarak manevi kalkınma da çok önemli.

İşte Sayın Akman bir “Kalkınma” Ajansı’nın başında bulunan kişi olarak, aldığı eğitimin ve yetiştiği değerli hocaların izinde işin bu tarafını da ihmal etmiyor ve “maddi kalkınma” yanında “manevi kalkınma” işine de ehemmiyet veriyor.

Tabi bu iş sadece bir ajansın, bir kurum ya da kuruluşun hakkından geleceği kolay bir mesele değil. İşin sosyolojik, psikolojik, idari, sosyal, ekonomik, dini, ilmi, ailevi… pek çok yönü var ve dolayısıyla Hükümetleri, Üniversiteleri, Milli Eğitimi, Diyaneti, Emniyeti, Mülki ve Mahalli İdarecileri, Gönüllü Kuruluşları, Medyayı… neredeyse toplum olarak herkesi, hepimizi ilgilendiriyor.

MEVKA bu hususta elinden gelen işbirliği ve desteği vermeye hazır.

Önümüzdeki günlerde manevi kalkınma hamlesinin bir adımı olacak bu hayırlı çalışmanın besmelesi çekilecek ve kamuoyu yapılanları görecek…

Gelelim Sayın Valimizle olan görüşmeye diyeceğim ama bu yer darlığı yazarların başına bela.

İşte sütunumuz doldu. Hem birkaç satıra sıkıştırıp işi geçiştirmek değerli Valimize saygısızlık olur.

Konya Valimiz Sayın Muammer EROL’a yaptığımız ziyareti de inşallah daha sonra rahatça paylaşalım sizlerle.  Ancak şu kadarını söyliyeyim: 19 Ocak Pazartesi akşamı saat 21.30’da Valimiz Kanal 42 Televizyonu’nda Ahmet TURAN Bey’in canlı yayın konuğu olacak, sakın kaçırmayın. Çünkü Valimiz, sözü dinlenecek bir kişi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR