Manavgat'ta Zeytin Hasadı Başladı

Manavgat'ta Zeytin Hasadı Başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde zeytin hasadı başladı. Zeytin, ağaç başında 2 ile 2,5 liradan alıcı buluyor. Manavgat'ta 11 zeytinyağı fabrikası bulunuyor. Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin, ilçede zeytinyağı hasadının başladığını...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde zeytin hasadı başladı. Zeytin, ağaç başında 2 ile 2,5 liradan alıcı buluyor. Manavgat'ta 11 zeytinyağı fabrikası bulunuyor. Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin, ilçede zeytinyağı hasadının başladığını söyledi. MZO'nun Manavgat Taşağıl Mahallesi'nde bulunan zeytinyağı fabrikasında zeytin sıkımlarının başladığını belirten Metin, bölgenin coğrafi, toprak ve klimal iklim yapısının narenciyeden sonra en fazla zeytin üretimine elverişli olduğunu kaydetti.

MZO'nun 5 yıl önce başlattığı 1 milyon zeytin fidanı dikimi kampanyasının 7'den 70'e toplumda ilgi göstermesine bağlı Manavgat'ta zeytin üreticiliğinin yaygınlaştığını belirten Metin, ilçenin turizmde olduğu gibi tarımda da potansiyelinin güçlü olduğunu söyledi. Metin, "Bölgemizde zeytin hasadı başladı. Bu sene zeytinde iyi bir rekolte yakalayacağımıza inanıyorum. Manavgat'ın toprak ve klimal yapısına göre çok kaliteli zeytinyağı oluyor. Bölgemizde narenciyeden sonra en fazla tarım ürünü zeytin yetiştiriliyor. " dedi.

    Manavgat'ın Bereket köyünde zeytin yetiştiriciliği yapan Mustafa Yanık, son yağmur yağışlarının zeytinin kendini ağaç başında toplaması için iyi geldiğini söyledi. Yanık, bölgede zeytinin kalitesine göre 2 ile 2,5 liradan alıcı bulduğunu kaydetti.

    Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede 23 bin 250 dekar alanda zeytin üretimi yapılıyor. İlçede 23 bin 250 dekar alanda yıllık 14 bin 500 ton zeytin elde ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.