Manavgat'ta Pazarcı Esnafı Turizm Sezonundan Umduğunu Bulamadı

Manavgat'ta Pazarcı Esnafı Turizm Sezonundan Umduğunu Bulamadı

Her yıl Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta pazarcı esnafı sezondan umduğunu bulamadı. Turizm şehri Manavgat'ta Antalya Kemer, Alanya ve Belek olmak üzere turistleri alışveriş yapması için pazartesi ve perşembe...

Her yıl Antalya'ya gelen 12 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta pazarcı esnafı sezondan umduğunu bulamadı. Turizm şehri Manavgat'ta Antalya Kemer, Alanya ve Belek olmak üzere turistleri alışveriş yapması için pazartesi ve perşembe günleri uluslararası pazar kuran pazarcı esnafı sezonu kapattı.

    Side Esnaf Birliği Derneği(SEBD) Başkanı Mehmet Ergen, bu sene bölgeye gelen Alman turist eksiliğinin sezonu olumsuz etkilediğini söyledi. Ergen, bu sene Alman turistlerin önemli ölçüde tatillerini birinci sırada Yunanistan ve ikinci sırada İspanya'yı tercih ettiğini belirtti.

    Manavgat Esnaf Birliği Platformu adına açıklama yapan Hasan Sert, bu sene esnafının son yılların en kötü turizm sezonunu yaşadığını kaydetti.

    Pazarcı esnafı Atilla Doğru da pazarcı esnafı olarak son yılların en kötü turizm sezonunu yaşamasının yegane müsebbibinin siyasi iktidar olduğunu iddia etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 210 bin yatak kapasiteli Manavgat destinasyonuna 4 milyon turist tatil yapmaya geliyor. Manavgat, turist konaklamasına bağlı ülke ekonomisine yıllık ortalama 3,5 milyar dolar döviz girdisi sağlanıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.