Manavgat Sular Altında Kaldı: 200'ün Üzerinde Ev Ve İş Yeri Sular Altında Kaldı

Manavgat Sular Altında Kaldı: 200'ün Üzerinde Ev Ve İş Yeri Sular Altında Kaldı

Antalya'nın Manavgat ilçesine 9 saat içinde metrekareye 335 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Gece 03.00 sularında etkili olan gök gürültülü sağanak yağış turizm şehrini felç etti. İlçede 200'ün üzerinde işyeri ve evlerin birinci...

Antalya'nın Manavgat ilçesine 9 saat içinde metrekareye 335 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Gece 03.00 sularında etkili olan gök gürültülü sağanak yağış turizm şehrini felç etti. İlçede 200'ün üzerinde işyeri ve evlerin birinci katlarını su bastı.

    Dünyaca ünlü Side Mahallesi'nde 50'ye yakın daire sular altında kalarak kullanılamaz hale geldi. Turizm seyahat acentesi sahibi Levent Akgün, sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağışta Side'de oturduğu mahallenin tamamının sular altında kaldığını söyledi. Birinci katı tamamen su ile dolu olduğu için evine giremediğini belirten Akgün, üstünün ıslandığını, bir arkadaşının gömlek ve pantolonunu giyerek sular altında kalan otomobili kendi imkanlarıyla zor kurtardığını kaydetti.

    Yaklaşık 50 bin liranın üzerinde masrafının olduğunu belirten Akgün, "Hepsi 40 dakikanın içinde oldu. Bir anda evin içi su ile doldu. Ne yapacağımızı şaşırdık ve kendimizi dışarı attık. Mahallemiz sular altında. Yetkililere ulaşamıyoruz. AFAD'ı aradık oda Antalya Büyükşehir'e yönlendiriyor. Çok mağduruz. Akşamı nerede geçireceğimizi bilmiyoruz." dedi.

    

Side Mahallesi'nde oturan Hasan Demir de oturdukları apartmanın birinci katının su basmasına bağlı tamamen sular altında kaldığını, içeri giremedikleri için zararlarının ne kadar olduğunu bilmediklerini belirtti. Demir, "Yaşadığımız tam bir afet. Evimin içi 2,5 metre sular altında. Eşyaların tamamı kullanılamaz hale geldi." şeklinde konuştu. Mahalle sakinlerinden Ali Şahin ise evinin içi tamamen su ile kaplıyken Büyükşehir Yasası'na bağlı yetki kargaşasına bağlı sorunlarını çözecek bir yetkiliye ulaşamadıklarını söyledi. Şahin, "Evimizin içindeki suyu çektirmek istiyoruz ama; yetkili bir Allah'ın kuluna ulaşamadık. Herkes çok yoğunuz diye başka bir yere yönlendiriyor. Evimin tamamı sular altında." ifadesini kullandı.

    Manavgat Hastane Caddesi'nde esnaflık yapan Zehra Esba da dükkanının sağanak yağışta tamamen sular altında kaldığını söyledi. Bazı mefruşat malzemelerinin sel suyuna kapılarak gittiğini belirten Esba, kesin zararı dükkan boşaltılmadan bilmelerinin zor olduğunu kaydetti. Esba, "Zararımız çok büyük. Eşyaların çoğu sel suyu ile gitti." diye konuştu.

    AT ÇİFTLİĞİNDE 20'NİN ÜZERİNDE AT ÖLDÜ

    Sağanak yağışta Side Mahallesi'nde bir at çiftliğinde, çiftliğin sular altında kalmasına bağlı 50 attan 20'nin öldüğü tahmin ediliyor. Side Pegasus At Çiftiliği'nin sahibi Davut Akpolat, at çiftliğinin sular altında kaldığını, suyu boşaltmak için bir yetkiliye ulaşamadığını söyledi. Atların hepsinin belirli kafeslere bağlı olduğu için 20'ye yakının öldüğünü tahmin ettiklerini belirten Akpolat, "Atlarım sular içinde 50 attan 20'nin öldüğünü tahmin ediyoruz. Bazı atlarında nereye gittiğini bilmiyoruz. Sabahtan bu yana çiftlikteki dolan suyu çektirmek için telefon etmediğim yer kalmadı. Bir Allah'ın kuluna ulaşamadık. Atların su içinde ölüyor ben eli kolu bağlı duruyorum. Çiftliğimde tavuskuşları, tavşan, keçi ve değişik türde hayvanlar çoğu telef oldu." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.