Maliye’yi de zehirlemiş

Maliye’yi de zehirlemiş

4 yıl önce kurulan ve aldığı ihalelerle dikkat çeken Rota Yemek’in Maliye Bakanlığı personelini de zehirlediği ve sözleşmesinin iptal edildiği ortaya çıktı

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda görevli 3 bin civarında askerin, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasının ardından gündeme gelen Rota Yemekçilik devletin “Aşevi” çıktı. Şirket, Şişli Eftal Hastanesi, Ankara Zeki Tahir Burak Kadın Sağlığı Hastanesi, Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi, Elmadağ Devlet Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi, 75. Yıl Ağız ve Diş Hastanesi ile Mamak Diş Hastanesi'ne yemek veriyor. Maliye Bakanlığı'nın ise 2016 yılında, personelinin zehirlenmesi nedeniyle bu firmanın sözleşmesini iptal ettiği ortaya çıktı. Şirket, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Ankara'da 4 bin 500 kişiye ücretsiz yemek de dağıtmıştı. TSK dışında Sağlık Bakanlığı'na iş yapan firmanın, Maliye Bakanlığı ile olan sözleşmesinin geçen yıl feshedildiği anlaşıldı.

DİYARBAKIR'DA KURULDU

Tartışılan firma 17 Haziran 2013 tarihinde Diyarbakır'da kuruldu. Şirketin 4 ay sonra kaydı Ankara'ya alındı. Veysi Avşar'ın sahibi göründüğü şirket Ova Toplu Yemek şirketiyle birleşti. Şirket sahipliğini Veysi Avşar'ın yanı sıra Ali Osman Avşar da üstlendi. İşleri büyüttükçe sermaye artışı yapıldı. En son sermayesi 7 milyon lira olarak güncellendi.

Bu arada CHP'li Tur Yıldız Biçer'in ‘Şirketin sahibi ile AKP'li Haluk İpek dost' sözlerine AKP'li İpek itiraz etti ve “Bu şahısları hayatımın hiçbir döneminde görmediğim gibi, adı geçen firma ismini de ilk kez duyuyorum. Yaptıkları iş her ne ise; yasal bir sorumlulukları varsa, hukukun gereğini yapmak yetkililerin görevidir ve bu görevlerini yerine getirmeleri gerekir” dedi. CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu'nun, ‘Meclis'te önergemizi AKP-MHP reddetti' sözlerine karşılık da MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay “12 Haziran tarihinde görüşülen önergeye olumlu oy verileceği yönünde MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul'un konuşması var. MHP askerlerimizin zehirlenmesine ilişkin Meclis araştırması açılmasını destekledi, oylamada olumlu oy kullandı. Ret oyu verdiğimiz iddiası gerçek dışıdır'' açıklaması yaptı.

24 kişi gözaltında

Manisa'daki zehirlenme vakasının ardından Rota Yemekçilik yönetici ve çalışanlarından gözaltına alınanların sayısı 24'e yükseldi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, besin zehirlenmesi sonrası hem adli hem de idari soruşturmanın ise çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.

Olayın iki boyutuyla birden soruşturulduğunu anlatan Vali Güvençer, “Bir tanesi adli boyut diğeri idari boyut. Adli boyutta Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltındaki 24 şahsı şüpheli olarak ifadelerine müracaat edecek. İdari boyuta gelince hem Silahlı Kuvvetler hem Milli Savunma Bakanlığı tarafından hem de Sağlık Bakanlığımızca Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanlığı'ndan 12 tane enfeksiyon hastalıkları uzmanından oluşan bir ekiple alanda çalışma yapılıyor. Kamuoyunun aklına pek çok ihtimal geliyor. O pek çok ihtimali elbette biz de değerlendiriyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.