Malatya'da 23 Nisan Coşkusu

Malatya'da 23 Nisan Coşkusu

Malatya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan bayram kutlamaları çocukların kortej eşliğinde törenin düzenlendiği İnönü Kapalı Çarşısı’na kadar yürümesiyle devam etti.

Malatya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan bayram kutlamaları çocukların kortej eşliğinde törenin düzenlendiği İnönü Kapalı Çarşısı’na kadar yürümesiyle devam etti.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürvekili Mahmut Berk, 23 Nisan’ın Türk halkının var ve yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu belirtti. Atatürk’ün çocuklara bugünü bayram olarak armağan ettiğini anımsatan Berk, “Bugün bizlere düşen görev, bu emanetlere sahip çıkmaktır. Emanete sahip çıkmak, eğitim öğretim alanında, bilim ve teknik alanında, tıp alanında, spor alanında ve diğer bütün alanlarda başarılar elde ederek İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımızı gönderlere çektirmek olmalıdır. Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda çeşitli etkinliklerle kutlanarak milli birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklar halk oyunları gösterileri ile çeşitli oyunlar sergiledi. Törenin son bölümünde ilk ve ortaokullar arasında açılan Atatürk ve Ulusal Egemenlik konulu, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

MİNİK VALİ BİSİKLET YOLLARI VE BOTANİK BAHÇE İSTEDİ

23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle yerel yöneticiler makam koltuklarına bir günlüğüne çocuklara teslim etti. Malatya Valisi Vasip Şahin'in makamına Şehit Murat Doğru İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Mehmet Onur Koç oturdu. Tüm çocukların bayramını kutlayan Onur Koç, park ve oyun alanları yapılmasını istedi.

Malatya’da düzenlenen Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Şehit Konuk İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Eylül Ada Keyvan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Tüm çocukların bayramını kutlayan Eylül Ada Keyvan, çocuk gözüyle baktığında kentte bazı eksiklikler gördüğünü belirtti. Bisiklet yolları, botanik bahçe ve yaya geçitlerinde engelliler için yer ayrılmamasını eksiklikler olarak sıralayan Keyvan, bu eksikliklerin giderilmesi için ilgili daire müdürlerini arayarak talimatlar verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamını ise Sadiye Ünsalan Ortaokulundan Ela Sülü devraldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.