Makine Desteği İçin 164 Bin Başvuru Yapıldı, 30 Bini Kabul Edildi

Makine Desteği İçin 164 Bin Başvuru Yapıldı, 30 Bini Kabul Edildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na, çiftçilere makine ve ekipman hibe destekleri için 164 bin 398 başvuru yapıldığı, bu başvurulardan 30 bin 16‘sına destek verildiği bildirildi.    2014 Yılı Kırsal Kalkınma...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na, çiftçilere makine ve ekipman hibe destekleri için 164 bin 398 başvuru yapıldığı, bu başvurulardan 30 bin 16‘sına destek verildiği bildirildi.

    2014 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli makine ve ekipman desteğini verilmesi amacıyla 10 Mayıs’ta başlayan başvuru süreci 9 Haziran 2014 tarihinde tamamlanmıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e hibe desteği için kaç üreticinin başvurduğunu, kaş çiftçinin destek almayı elde ettiğini sordu. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde makine ve ekipman hibe desteği için 164 bin 398 başvuru yapıldığı, bu başvurulardan 30 bin 16’sının kabul edilerek sözleşme imzalandığı kaydedildi. Türkiye genelinde ortalama her 5 başvurudan birinin kabul edildiği belirlendi.

    Malatya’da ise 5 bin 859 çiftçinin destekten yararlanmak için müracaat ettiği bildirildi. Buna karşın 349 kişiye destek verilmesi kararının alındığı ifade edildi. Her 17 başvurudan bir tanesinin kabul edildiği Malatya’da hibe desteğinden yararlanma oranı oldukça düştüğü gözlendi.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bakanlığın hibe desteğinden Malatyalı üreticilerin yararlandırılmamasını eleştirdi. Binlerce üretici başvuru yapmasına rağmen Malatya’ya tek bir bahçe traktörü bile gönderilmediğini belirten Ağbaba, don nedeniyle perişan olan kent çiftçisinin hükümet eliyle cezalandırılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.