Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesinden bilirkişilik sertifikası

Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesinden bilirkişilik sertifikası

Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından düzenlenen bilirkişilik eğitiminde başarılı olan kursiyere sertifikaları verildi.

Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi'nde düzenenlen sertifika töreninde konuşan oda başkanı Erdoğan Duransoy, Konya'da ilkini gerçekleştirdikleri bilirkişilik eğitiminin başarıyla tamamlandığını söyledi. Duransoy, "6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, 03/08/2017 tarihinde "Bilirkişilik Yönetmeliği" yayımlanmıştır. Resmi Gazetede yayınlanan bu yönetmeliğe göre, her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için bu işi yapacak kişilerin bilirkişilik temel eğitimi almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bu yönetmeliğin yayımlanma amacı; bilirkişiliğe bir standart ve kalite getirilmektir. 5 yıllık mesleki kıdeme sahip kişilerin katılabileceği bu eğitimlerin sonrasında katılımcılara sertifikaları verilecektir. Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi söz konusu bu eğitimlerin düzenlenmesiyle ilgili Adalet Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. Bilirkişilik yapmak isteyen tüm ilgililer bu eğitimlere katılabilmekte ve eğitimlerin sonunda yetkilendirilmektedirler. Makina Mühendisleri Odasına yapılan müracaatlar kapsamında gerçekleştirilen bu eğitim programları sayesinde adalet sistemimiz için oldukça önemli olan bilirkişilik işleri uzman ve ehil insanlar tarafından gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu bağlamda ilkini gerçekleştirdiğimiz eğitimimiz bu gün itibariyle tamamlanmış ve Konya'da ilk bilirkişilerimiz sertifikalarını almaya kazanmıştır" dedi.

Konuşmanın ardından eğitimde başarılı olan kursiyelere Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdoğan Duransoy ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.