Makarnayı mutlaka sebzeyle süsleyin

Makarnayı mutlaka sebzeyle süsleyin

Mutfakların vazgeçilmezi olan makarna, kolay hazırlanıyor, keyifle yeniyor, kolayca süslenip muhteşem görünümlü bir ana yemeğe dönüşüyor

Mutfakların vazgeçilmezi olan makarna, kolay hazırlanıyor, keyifle yeniyor, kolayca süslenip muhteşem görünümlü bir ana yemeğe dönüşüyor. Birçok ailenin en sevdiği yemek listesinde yer alıyor. Üstelik tabaklar kalori şölenine çevrilmediği sürece sağlıklı beslenmeye de çok yardımcı oluyor ve kilo verirken bile tercih edilen yemeklerden biri olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin yarım asırlık dünya markası OBA Makarna, sağlıklı makarna tariflerini yemekseverlerle paylaşıyor.

Makarna uzmanları, "Dünyanın hemen hemen her mutfağında makarna, en tercih edilen yemekler arasındadır, yapılışı kolay, süslemesi eğlenceli, yemesi de oldukça keyiflidir. Lezzetlidir ama sanıldığının aksine, 'Lezzetli olan her şey sağlığa zararlıdır' düşüncesini doğrulayan besinlerden biri değildir. Kalori ve yağ oranlarına dikkat ettiğiniz takdirde makarna, sağlıklı beslenme veya kilo verme sürecinizin vazgeçilmez bir parçası olabilir. Sağlıklı bir yemek hazırlamak için öncelikle hangi makarna çeşidini kullanacağınızı seçin ve makarnanın 100 gramının 369 kalori ve 12,5 gram protein içerdiğini unutmayarak porsiyonlarınızın büyüklüğüne dikkat edin. Günlük kalori dağılımınıza göre porsiyonunuzu belirledikten sonra, makarnanız pişerken farklı zevklere göre istenen kokuyu ve lezzeti yakalamak için kaynayan suya sarımsak, defne yaprağı, fesleğen, çeşitli baharatlar, tarhun, dereotu, kişniş otu veya soğan koyabilir ya da sonrasında makarnanızı kurutulmuş domates, ıspanak, soğan, biber, kabak, patlıcan, bezelye, mantar gibi sebzelerle donatarak daha renkli, daha besleyici hale getirebilirsiniz. Protein ile beslenmeyi tercih edenlerdenseniz, makarnanızı muhteşem bir ana yemeğe dönüştürmek için yağsız proteinler ekleyebilirsiniz. Örneğin, derisiz tavuğu dilimleyebilir, ızgarada pişirebilir, fırına verebilir ya da soteleyip makarnanızın üzerine koyabilirsiniz. Makarna sosunu kalori şölenine çevirmeyin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.