Mahkumlar sertifika aldı

Mahkumlar sertifika aldı

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkumları ziyaret eden AK Parti heyeti, kurslarda başarılı olan mahkumlara sertifikalarını düzenlenen törenle taktim eti.

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve AK Parti Konya İl Teşkilatı'nca cezaevinde düzenlenen programda, kurslarda dereceye giren mahkumlara sertifikaları ve ödülleri taktim edildi. Cezaevinin konferans salonunda gerçekleşen programa Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Yönetimi ve çok sayıda tutuklu mahkum katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan cezaevi müdürü Yusuf Kafadar, "Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumumuzda Eğitim ve İyileştirme Faaliyetleri kapsamında çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Kurumumuzda okuma-yazma bilmeyen hükümlü-tutuklulara okuma yazma kursları açılmaktadır. 2015 yılında 127 kişi kursa alınmış, 56 kişi mezun edilmiştir. Din eğitimi kapsamında istekli olanların Kur'an-ı Kerim öğrenmelerini teşvik edilmekte, mümkün olduğunca çok kişinin öğrenmesi için gerekli çalışmalar eğitim servisi ve kurum vaizlerimizce gerçekleştirilmektedir. 2015 yılında 244 kişi kursa alınmış, 75 kişi mezun edilmiştir. Eğitimine devam etmek isteyen hükümlü-tutuklular açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, açık öğretim fakültesine kayıtları yapılmakta, kitapları verilmekte ayrıca hazırlık kurslarıyla desteklenmektedirler. 2015 yılında AÖO-AÖL ve AÖF'de toplam 278 kişinin kaydı yapılmış ve halen 184 kişi eğitimine kurumumuzda devam ettirmektedir. Ayrıca ceza evimizde meslek edindirme alanında hizmet veren atölyelerimiz bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

UMUT VAR OLMAKTIR

AK Parti İl Başkanı Musa Arat ise yaptığı konuşmada, "Mahkum kardeşlerimizin gönüllerine dokunmayı ve mahkum kardeşlerimiz ile bir köprü kurmayı arzu ettik. Ramazan ayı Kur'an-ı Kerim'imizin indiği aydır. Dolayısıyla insan ve Kur'an birlikteliğinin yeniden sağlanması gereken bir aydır. Bu vesile ile bir gönle sevinç koymanın gayreti içerisinde bugünkü programımızı düzenledik. Her şey Allah'ın belirlediği kader üzerine yaşanmaktadır. Bunun bilincinde olanlar en sıkıntılı anlarda bile Allah'tan ümidi kesmemeleri gerekir. Zorluklar sadece Allah'tan umudunu kesmeyen ve hiçbir şartta Allah'ın hükümlerinden taviz vermeyenler hem dünyada hem de ahirette müjdelenmişlerdir. Burada bulunan mahkumların nezdinde bütün mahkum kardeşlerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum" diye konuştu.

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.