Mahkeme kararı uygulansın

Mahkeme kararı uygulansın

Numune Hastanesi Beyhekim Ek Hizmet Binası'nda bulunan kantin ihalesinde hukuka aykırı davranıldığı iddia edildi. Kantin İşletmecisi Murat Berber, "Mahkeme kararının bir an önce uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Numune Hastanesi Beyhekim Ek Hizmet Binası'nda bulunan kantin ihalesinde hukuka aykırı davranıldığı iddia ediliyor. Kantin İşletmecisi Murat Berber, ihalede eksiklik olduğu gerekçesiyle ihalenin iptal olduğunu ve ihalenin başka birisini verildiğini söyledi. Bunun üzerine mahkemeye gittiklerini belirten Berber, "Mahkeme bizim lehimizde karar verdi. Fakat karar hala uygulanmadı. Biz mahkeme kararının bir an önce uygulanmasını istiyoruz" dedi.

KARAR NEDEN UYGULANMIYOR

Berber, ihale süreci ve daha sonrasında yaşananlar hakkında şunları söyledi: "Numune Hastanesi Beyhekim Ek Hizmet Binası'nda bulunan kantin için 07.12.2013 tarihinde ihaleye çıkıldı. İhaleyi ablam Hatice Berber kazandı. 'İmza sirküsü' yok diye Hatice Berber ihale dışı bırakıldı. İhale bir başkasına verildi. Burada rekabet şartı oluşturulmamış, kamu yararı gözetilmemiştir. Bu işlemin iptali ve yürütülmesinin durdurulması için Konya 1. İdare Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar uygulanmadı. Bunun üzerine hastane yöneticileri hakkında görevi kötüye kullanmaktan suçundan dava açıldı. Soruşturma devam ediyor. Bu şikayet üzerine apar topar 2 aylık ihale yapılmış, ancak bu ihale mevcut kiracıyı koruma adına afaki kira teklifi verilmiş, bu teklif yerine getirilmemesi sebebiyle ihale yapılamamıştır. İhalenin başlangıcında Hacer Berber karga tulumba tahliye edildiği halde, hali hazırdaki kiracı yürütmeyi durdurma kararına rağmen tahliye edilmemekte, kollanmaktadır. İhalenin başında da ihaleye fesat karıştırma şüphesi olduğundan ihale komisyonu ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanmadan şikayet edilmiş olup, soruşturma devam ediyor. Konya 1. İdare Mahkemesi'nin 2013/1562E.-2014/863 E. Sayılı dosyası ile ihale iptal edilmiş olup, Numune Hastanesi'nde yeniden ihale hazırlığı yapılmaktadır. Ancak mahkeme kararına ragmen ihaleyi alan şirket tahliye edilmiyor. Hukuk, mahkeme kararı yok sayılmakta, ihale alıcısı kollanmaktadır. İdarecilerin ihalede tarafsız, şeffaf ve kamu menfaatini düşünmesi gerekiyor. Mahkeme kararının bir an önce uygulanmasını istiyoruz."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.