Mahkeme Başkanından Babaya ‘hariçten Gazel Okuma’ Çıkışı

Mahkeme Başkanından Babaya ‘hariçten Gazel Okuma’ Çıkışı

Zonguldak’ta 8 Ocak 2013’te eve alkollü gelip şiddet uygulayan eşi Muhammet Ali Erke’yi boğarak öldüren 4 çocuk annesi Ayşegül Erke’nin tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi. Mahkemenin ocak ayına ertelenmesine ‘oğlumun ölüm...

Zonguldak’ta 8 Ocak 2013’te eve alkollü gelip şiddet uygulayan eşi Muhammet Ali Erke’yi boğarak öldüren 4 çocuk annesi Ayşegül Erke’nin tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi. Mahkemenin ocak ayına ertelenmesine ‘oğlumun ölüm yıl dönümünde mahkeme istemiyorum’ sözüne öfkelenen mahkeme başkanı, “Hariçten gazel okuma. Tarihin değişmesini avukatın talep etti.” diyerek çıkıştı.

Yaptığı cinayet eylemini, ‘meşru savunma’ ve ‘zorunluluk hali’ kapsamında değerlendiren mahkeme, Erke’nin tutuksuz yargılanmasına hükmetmişti. 24 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Ayşegül Erke, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada hakim karşısına çıktı. Erke'nin, polisin yoğun koruması eşliğinde katıldığı duruşmaya, ölen Muhammet Ali Erke'nin babası Ethem Erke, kız kardeşi Derya B. ve avukatlar katıldı.

Baba Ethem Erke'nin avukatı, mahkeme heyetinden sanığın tutuklanması talebini yineledi. Mahkeme heyeti ise mevcut delil durumu, yargılama aşaması ve sanığın kaçma şüphesi bulunmaması gibi etkenleri göz önünde bulundurarak, adli kontrol tedbiri şartıyla tutuklama talebini tekrar reddetti.

MAHKEME BAŞKANI’NDAN ‘HARİÇTEN GAZEL OKUMA’ ÇIKIŞI

Bu arada, Mahkeme Başkanı Hakim Huriye Gülen'in duruşma tarihini 18 Aralık tarihine ertelemesi üzerine müşteki avukatı Yaman Ayözger, söz konusu tarihte mazereti olduğunu beyan ederek başka bir tarih istedi. Hakim Gülen ise bunun üzerine duruşmanın ocak ayına ertelendiğini açıkladığı sırada, Ethem Erke, “Ben bir baba olarak oğlumun ölüm yıl dönümünde davanın görülmesini istemiyorum. Bir baba olarak adalet istiyorum.” dedi. Hakim ise “Hariçten gazel okuma. Biz tarih verdik, avukatın o tarihi istemedi. Tabii ki bekleyeceksin.” diyerek çıkıştı. Baba Erke ise adliye çıkışında mahkeme heyetine tepki göstererek, "İlahi adalet karşısında bu mahkemeyi devam ettirenler de mahkeme görecek." dedi. Duruşma, 29 Ocak 2015'e ertelendi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında polis aracıyla adliyeye getirilen Ayşegül Erke, duruşmanın ardından yine polis kordonu altında bindiği ekip aracıyla adliyeden ayrıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.