Mahkeme, Gezi Davasının Aym'ye Gönderilmesi Talebini Ciddi Bulmadı

Mahkeme, Gezi Davasının Aym'ye Gönderilmesi Talebini Ciddi Bulmadı

Gezi olaylarına ilişkin Taksim Dayanışması üyelerinin sanık olduğu davada dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi talebini mahkeme ciddi bulmadı.İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya devam edildi. Duruşmaya aralarında...

Gezi olaylarına ilişkin Taksim Dayanışması üyelerinin sanık olduğu davada dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi talebini mahkeme ciddi bulmadı.

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya devam edildi. Duruşmaya aralarında mimar Mücella Yapıcı’nın da bulunduğu 15 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada sanık İsmail Sürücüoğlu savunma yaptı. 8 Temmuz’da Valiliğin, Gezi Parkı’nın açıldığını açıklaması üzerine son durumu görmek için akşam saatlerinde işten çıkıp gittiğini belirten Sürücüoğlu, İstiklal Caddesi girişinde polislerin bulunduğunu ve gösteri amacının bulunmadığını savundu. Sürücüoğlu, siyasi grupların ise başka yerlerde durduğunu söyledi. Bir anda uyarı yapılmadan müdahale başladığını ve gözaltına alındığını ifade eden Sürücüoğlu, direnmediğini ama buna rağmen polisin kendisine tekme attığını iddia etti.

Duruşmada daha sonra avukatlar taleplerde bulundu. Avukatlar salonun yetersizliğinden şikayet etti. Müvekkillerinin beraatini isteyen avukatlardan Turgut Kazan, beraat verilmeyecekse anayasaya aykırılık taleplerinin karara bağlanmasını istedi.

Duruşma sonunda ara kararlarını açıklayan mahkeme, savunmalar alınmadan yargılamaya son verilmesi talebini reddetti. Mahkeme, sanıklara yönelik suçlamaların anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle AYM’ye gidilmesine ilişkin talebin ciddi bulunmadığını belirtti. Duruşma ertelendi.

Sanıklarla birlikte adliye önünde toplanan bir grup basın açıklaması yaptı. Sanıklardan Mücella Yapıcı, “Ne yazıkki yine adaletin tecelli etmediğini, gerçekten her türlü engellenmeye çalışıldığını belki sizlerde mahkeme şartlarını gördünüz. Bütün evrensel ve ulusal hukuk kurallarının alt üst edildiği bir devirde Taksim Dayanışması’nın davası Türkiye’deki hukuk ve ceza anlayışını, özellikle hırsızlığın, katillerin, hırsızların aklandığı, hırsızlığa takipsizlik kararları verildiği, göz göre göre demoratik haklarını kullanan Ethem’in katilinin 7 yıl aldığı ve onun ailesinin yargılandığı bir Türkiy’de böyle bir duruşmadan sonra size seslenmek hepimiz adına gerçekten bir utanç vesilesi. Ancak biz hepimiz eminizki Türkiye’de demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesi hiçbir zaman sekteye uğramayacak. Bu duruşmalar, bu haksızlıklar, işkenceler, baskılar, zulümler hiçbirimizi yıldırmayacak.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.