Mahir Çalışanlar Proje Hazırladı, Çıraklar İş Hayatında Daha Başarılı Olacak

Mahir Çalışanlar Proje Hazırladı, Çıraklar İş Hayatında Daha Başarılı Olacak

Afyonkarahisar Mahir Çalışanlar Derneği ‘İş atölyesinden toplumla kucaklaşmaya bir adım atmak’ isimli projeyle Çıraklık Eğitim Merkezlerindeki öğrenim gören öğrencilerin sosyalleşme bilincini geliştirecek.Gençlik ve Spor Bakanlığı...

Afyonkarahisar Mahir Çalışanlar Derneği ‘İş atölyesinden toplumla kucaklaşmaya bir adım atmak’ isimli projeyle Çıraklık Eğitim Merkezlerindeki öğrenim gören öğrencilerin sosyalleşme bilincini geliştirecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında 6 ay sürecinde öğrencilere çeşitli seminerler ve sosyal aktiviteler düzenlenecek. Kişisel gelişim, kendini ifade etme, etkili iletişim ve beden dili etkili pazarlama ve müşteri ilişkileri, madde bağımlılığı ve iş kazaları, iş ve iş güvenliği, ilk yardım seminerleri verilecek.

Afyonkarahisar Mahir Çalışanlar Derneği Başkanı Baysal Doğan, proje sayesinde öğrencilerin okul sonrasında atıldıkları iş hayatında daha başarılı olmalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Doğan, “Sosyalleşme konusunda sıkıntı çeken öğrencilerin sosyalleşme bilincini alırken insanlarla sağlıklı bir şekilde özgüveni yüksek bireyler olarak iletişim kurmalarının sağlanmasını hedefliyoruz.” dedi.

Doğan, öğrencilere toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeyi amaçladıklarını belirtti. Doğan, “Toplum içerisinde onların da bir statülerinin olduğunu, doktorun, öğretmenin, mühendisin yaptığı işler ne kadar önemli ise onların da yapacağı işlerin önemli olduğu bilincinin onlarda uyandırılması sağlanacaktır. Kendini ifade etme, ikili ilişkiler nasıl olmalı, empati kurma, iş veren ve işçi ahlakı, esnaflık yapıyorsa müşteriye nasıl davranılır, bir işletmede işçi olarak çalışıyorsa müşterilere ve işverene karşı sorumlulukları gibi konu başlıkları adı altında kendilerine seminer verilecektir.” diye konuştu.

Doğan, bunların yanında kötü alışkanlıkları olan gençler varsa oluşturulacak samimi ortam ve ilgiyle bunların bu alışkanlıklardan kurtulmalarının sağlanacağını dile getirdi. Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencilerinin büyük bir çoğunluğunda boş vermişlik duygusunun hakim olduğunu gördüklerini ifade eden Doğan, bununla beraber gelecekle ilgili bir kaygı taşımamalarının yanında gelecekle ilgili bir planlama yapmadıklarının görüldüğünü anlattı.

Mahir Çalışanlar Derneği Başkanı Doğan, bundan dolayı çoğunun yaptığı işi severek yapmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bu da huzursuz ve sorunlu bir hayat yaşamalarına sebebiyet vererek ailelerine ve toplumun diğer kesimlerine de bu huzursuzluğu sirayet ettirerek koca bir toplumun huzursuzluğuna neden olmaktadır. Bir kısmı kendisini değerli hissetmediğinden yaptıkları işi de değerli görmemektedir. İşte biz dernek olarak vereceğimiz seminerle, düzenleyeceğimiz pikniklerle yukarıdaki sıkıntıları iyi bir rehabilitasyon süreciyle asgariye indirmeye çalışacağız.”

Baysal Doğan, hedef kitlenin Afyonkarahisar Çıraklık Eğitim Merkezindeki 15-20 yaş arasındaki 40 kişilik bir topluluk olduğunu, gelecekle ilgili beklentisi olmayan gençlere gelecekle ilgili planlama yeteneği kazandırılmasına yardımcı olacaklarını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.