Madene sondaj vurulacak

Madene sondaj vurulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın verdiği bilgiye göre manede müdahale için yeni bir oyuk açılacak.

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, ocakta tepenin daha da arkasından ayrı bir sondaj vurma ihtiyacı hissettiklerini ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) sondaj ekiplerinin Beypazarı'ndan yola çıktılarını belirterek, "Bu en az 3-4 günlük bir işlem. Çünkü 170 metreden dağdan gireceğiz ve direkt bir sondajla beraber ayrı bir müdahale noktası daha oluşturacağız. Dolayısıyla 3 ayrı noktadan operasyonumuz sürmüş olacak" dedi.
 
Bakan Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Suyun ocak dışına çıkartılmasıyla alakalı çalışmaların, çamur ve tahkimatla beraber sınırlandırıldığını anımsatan Yıldız, yaklaşık 7-8 metrelik bir çamur tabakasının atılması gerektiğini söyledi. Bunun için dün montajı yapılan ahtapotun raylar üzerinden kenara çekildiğini ve rayların çalışmasının sağlandığını ifade eden Yıldız, raylar üzerindeki çamurun dışarı atıldığı bilgisini verdi. 
 
Nefeslik bölümünde suyun deşarjıyla alakalı çalışmaların devam ettiğini bildiren Yıldız, şöyle konuştu:
 
"2 ayrı noktadan ocağa müdahale edebiliyorduk. Daha farklı, artı neler yapabiliriz diye arkadaşlarımızla, sayın bakanımızla yapmış olduğumuz toplantılarda dışarıdan, tepenin daha da arkasından ayrı bir sondaj vurma ihtiyacı hissettik ve MTA'nın sondaj ekipleri Beypazarı'ndan yola çıktılar. Bu, yaptığımız çalışmalara mani olacak bir şey değil. 3. bir noktada bu çalışmayı yürütmek üzere ve en dip noktadaki su veya çamurun 3. bir yolla dışarı atılmasına dönük bir işlem. Ama bu en az 3-4 günlük bir işlem. Çünkü 170 metreden dağdan gireceğiz ve direkt bir sondajla beraber ayrı bir müdahale noktası daha oluşturacağız. Dolayısıyla 3 ayrı noktadan operasyonumuz sürmüş olacak. Çalışmalar inşallah gece boyunca da devam edecek." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.