Madenci Kızı: Bayramda Babamla Gezip Oynayacaktık

Madenci Kızı: Bayramda Babamla Gezip Oynayacaktık

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden 301 işçiden 39'unun bulunduğu Soma Belediye Mezarlığı Maden Şehitliği, bayram namazından sonra şehit madencilerin aileleri tarafından ziyaret edildi. Şehit madencilerin...

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağı faciasında hayatını kaybeden 301 işçiden 39'unun bulunduğu Soma Belediye Mezarlığı Maden Şehitliği, bayram namazından sonra şehit madencilerin aileleri tarafından ziyaret edildi. Şehit madencilerin eşleri, anne, babaları ve çocukları, Kur'an, Fatiha ve dua okudu.

Ailelerin gözyaşı dökerek dua etmesi yürekleri burktu. Babası için dua okuyan şehit Ali Çiftçi'nin kızı Ecrin Nur Çiftçi, "Babamla bayramda gezip, oyun oynayacaktık." dedi. Şehit Uğur Çolak'ın eşi Duygu Çolak ise "Sebep olanların yatacak mezarı dahi olmasın." ifadesini kullandı.

26 yaşındaki maden şehidi Uğur Çolak'ın gözü yaşlı eşi Duygu Çolak, "Bugün bizim için bayram değil. Bu bayram çok zor geçiyor. Sebep olanlarının Allah cezasını versin. Önceki bayramlarda oğluma bayramlığı babası alıyordu. Bu bayramda oğluma bayramlığı tek başına ben alınca bir tuhaf oldu. Sebep olanlar cezalarını çeksinler. Onların yatacak mezarları dahi olmasın." diye konuştu.

29 yaşındaki Ali Çiftçi'nin gözü yaşlı eşi Sibel Çiftçi, "Bizim için bayram değil. Ne bayramı? Böyle bayram olur mu? Geçen bayram eşimle birlikte her yere gittik, her şeyi yapmıştık. Bu bayram mezarına geldik. Bizim bayramımız iki ay önce bitti, bizim bayramımızı iki ay önce bitirdiler." şeklinde konuştu.

Ali Çiftçi'nin 5 yaşındaki kızı Ecrin Nur Çiftçi de şunları söyledi: "Babamın mezarına geldim. Burada babam ile Yılmaz amcam var. Geçen bayram babam ile birlikteydik. Onunla oynadık ve gezdik. Bana bayramlık almıştı. Bu bayramda babamla gezmeyi ve oynamayı istiyordum. Mezarı başında dua okudum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.