Hâlid Şen

Hâlid Şen

Madem Ahmet Ağa’yı seviyorsunuz…

Madem Ahmet Ağa’yı seviyorsunuz…

Bir özel haber için bulunduğumuz Ladik’te, serinlemek için yaklaştığımız mahalle meydanındaki tatlı su çeşmesinde Ahmet Tınas isimli hacı amca ile karşılaştık. Abdest alıyordu… Yabancı olduğumuzu anlayıp karnımızın aç olup olmadığını ardından çay ikram etmek istediğini söyledi. Meydanda bulunan 3-4 çay bahçesinden en büyüğüne oturduk.

**

Meslek icabı Ahmet amcaya Ladik’te ‘neler olup bitiyor’ diye sorduk. Gazeteci olmamızı öğrenmesiyle sorunların ardı arkası kesilmedi. Yan masalarda çay içen vatandaşlar da etrafımıza toplanarak Ahmet amcaya katıldılar. Yaptıkları sitemlerde haklılar. Notlarımızı aldık, diğer masalara da selam verdik, diğer kahvelerde oturan vatandaşlara da sorduk.

**

Bir kişi de iyi konuşsun diye farklı seslere kulak versek te beklediğimizi bulamadık. Ladikli vatandaşlar dertli. Konya merkezde karşılaştığımız parti taassubu ile yanlışların sineye çekilmesi orada yok!

**

Kendileri de açık açık söylüyor; “Ak Parti’ye en büyük desteği biz burada verdik”. Bunu dile getirdikten sonra “biz bunu hak etmedik, verilen desteğin karşılığı bu mu?” diyorlar.

**

Herkes ‘altyapı’ dan dert yandı. KOSKİ, mahallelere şu yapıldı, bu yapıldı diye haber servis ederken, 8 aydır bir vatandaşın evine kanalizasyon bağlatamadığını yerinde gördük. Kışın yağan yağmurlarda sıkıntı çekmişler. Zaman zaman da kanalizasyon kokusu oluşuyormuş.

**

Afyon karayolunun Ladik-Sarayönü ayrımında bizim de gördüğümüz kadarıyla kimin nereye gideceği belli değil. Burada kimi zaman büyük kazalar oluşuyor. Yerinde görüldüğü zaman bu kavşağa bir düzenleme yapılmasının şart olduğu anlaşılıyor.

**

Ladikli evlatlarının taşımalı eğitimle okumasını istemiyor. Yaşanan kazalar anne babaları endişelendiriyor. Mahalle’ye bir imam-hatip okulu istiyorlar. Aynı sıkıntı sağlıkta da var. Sağlık hizmetini almak için Sarayönü’ne gitmek istemeyen halk, mahalledeki sağlık ocağının geliştirilmesini istiyor.

**

Büyükşehir Belediyesi’nden mezarlık bakımı dışında bir hizmet göremeyen halk, Sarayönü Belediyesi’nden de umudu kesmiş. “Sarayönü, Ladik’i sevmez, buraya hizmet getirmez” diyorlar. Geçtiğimiz Ramazan ayında Sarayönü Belediyesi mahallelerde iftar verirken Ladik’i es geçmiş.

**

Görüşmelerimizin en çarpıcı sözünü ise bir yaşlı bir hacı amca söyledi; “Her yerde Ladikli Ahmet Ağa diye konuşuyorsunuz. Madem Ahmet Ağa’yı seviyorsunuz. Buraya hizmet getirin.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR