'Madde Bağımlılığı Danışmanı' Meslek Standardı Oluyor

'Madde Bağımlılığı Danışmanı' Meslek Standardı Oluyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ‘Madde Bağımlılığı Danışmanı’, meslek standardı olma süreci başlatıldı.    MYK Meslek Standartları...

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ‘Madde Bağımlılığı Danışmanı’, meslek standardı olma süreci başlatıldı.

    MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı'nın meslek standardı hazırlama konusunda görevlendirilecek gönüllü kurum ve kuruluşlardan talep alınması, taleplerin değerlendirilmesi, kuruluşların görevlendirilmesi ve işbirliği protokollerinin imzalanmasına yönelik teknik çalışmaları kapsamda, MYK Başkanı Bayram Akbaş ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman’ın imzaladığı protokol ile Madde Bağımlılığı Danışmanı mesleğine yönelik standart hazırlama süreci de başlatılmış oldu.

    SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?

    Ulusal Meslek Standardı Hazırlanması Hakkında Yönetmeliğe göre; meslek standartları MYK tarafından görevlendirilen kurum veya kuruluşlara hazırlatılıyor. Görevlendirilecek kurum ve kuruluşlar MYK Yönetim Kurulu kararıyla belirleniyor. Sürecin devamında, söz konusu protokolü imzalanan kuruluşlar, sektördeki mesleklerin standartlarını MYK ile işbirliği halinde hazırlar ve taslak standartlar ilgili Sektör Komitesi’ne sunuyor.

    Sektör komitesinde incelenen ve doğrulanan standartlar MYK Yönetim Kurulu’nun onayını müteakip Resmi Gazete’de yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı (UMS) olarak yürürlüğe giriyor.

Sektörlerden gelen taleplere göre MYK Yönetim Kurulu tarafından görevlendirmeler yapılıyor. Görevlendirilen kuruluşlarla işbirliği protokollerinin imzalanmasına devam ediliyor.

    Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan herhangi bir ücret ve başka hak talep etmeksizin meslek standardı hazırlamak, geliştirmek ve güncellemek konularında istekli olan kuruluşların seçimine ve sorumluluklarının tanımlanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenerek, yönetim kurulu tarafından onaylandı.

    Kurum ve Kuruluşların görevlendirilme süreci, ölçütleri ve görevleri Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan detaylı olarak öğrenilebiliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.