Madde Bağımlılarının Kullandığı Metruk Bina Yıkıldı

Madde Bağımlılarının Kullandığı Metruk Bina Yıkıldı

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi, madde bağımlılarının mesken olarak kullandığı Hacivat Mahallesi’ndeki metruk binayı yıktı.Yıldırım Belediyesi, çağın en büyük sorunlarından biri olan madde bağımlılığıyla mücadeleye yıkımla...

Bursa merkez Yıldırım Belediyesi, madde bağımlılarının mesken olarak kullandığı Hacivat Mahallesi’ndeki metruk binayı yıktı.

Yıldırım Belediyesi, çağın en büyük sorunlarından biri olan madde bağımlılığıyla mücadeleye yıkımla destek verdi. Yıldırım Belediyesi Fen İşleri’ne bağlı ekip, Hacivat Mahallesi’nde madde bağımlılarının mesken olarak kullandığı metruk binayı yerle bir etti. Çocukları ve gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Belediye olarak görevimiz yalnızca klasik hizmetleri vermek değil. Sosyal hayata destek olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak da bizim görevimiz. Yıldırım’da 0- 24 yaş aralığında 250 bin gencimiz yaşıyor. Biz bu genç nüfusun geleceğe yetişmiş ve sağlıklı bireyler olarak ulaşmaları için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Yıldırım’ı geleceğe taşımak için yola çıktıklarını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Kaçak yapılaşmayla mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz. Yıldırım maalesef aşırı göç nedeniyle çarpık ve kaçak yapılaşma sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bu yapılaşmanın da madde bağımlılığına ortam sağlamak gibi bazı olumsuz sonuçları oldu. Bizler Yıldırım’da hiçbir soruna karşı duyarsız kalmayacağız” diye konuştu. Yıldırım’ı daha güzel günlere gençlerin taşıyacağının altını çizen Başkan Edebali, “Eğer daha iyi bir Yıldırım istiyorsak ve bunu kalıcı kılmak istiyorsak bunun yolu kuşkusuz gençlerimizden geçiyor. Biz ne kadar sağlıklı, kültürlü ve iyi yetişmiş bir nesil oluşturabilirsek Yıldırım da o kadar iyi noktalara gelir” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.