"Madalya Kazanan Adanalı 5 Sporcuyla Gurur Duyduk"

"Madalya Kazanan Adanalı 5 Sporcuyla Gurur Duyduk"

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana’da yetişen Fenerbahçe formasıyla Avrupa’da madalya kazanan 5 sporcuyla gurur duyduğunu söyledi.Hadi, 19-20 Eylül tarihlerinde İspanya’nın Castello Kenti’nde gerçekleştirilen...

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adana’da yetişen Fenerbahçe formasıyla Avrupa’da madalya kazanan 5 sporcuyla gurur duyduğunu söyledi.

Hadi, 19-20 Eylül tarihlerinde İspanya’nın Castello Kenti’nde gerçekleştirilen Avrupa Kulüplerarası Gençler Atletizm Şampiyonası’nı İspanya’da izlediğini, Fenerbahçe’nin Avrupa’nın en güçlü kulüpleri arasından hem kadınlarda hem erkeklerde şampiyonu olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Adana’da 8 yılı aşkındır görevde olduğunu, sporların anası ve temeli olan atletizme verdiği önemin meyvelerini almaya başladıklarını başta Fatih Avan olmak üzere milli takımlara onlarca sporcu kazandırdıklarını ifade eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi: “Adana’da ‘Atletizm Geliştirme Projesi’ kapsamında bölge ve diğer antrenörlerinde gayretiyle onlarca sporcuyu milli takımlara kazandırdık. Avrupa, dünya ve olimpiyat A ve B Barajı’nı aşan, gelecek ve istikbal vadeden sporculara Adana’da yeteri kadar sponsor bulamıyoruz. Elit sporcuların beslenmesi, malzemeleri, eğitim, sağlık harcamalarının boyutları hayli büyüdü. Bu nedenle Türkiye’nin ekonomik ve tesis yönünden en güçlü kulübü Fenerbahçe’ye gitmelerine rıza gösteriyoruz. Fenerbahçe, gerçekten sporcuların tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyor. Bilimsel antrenmanların yanı sıra, sağlık, eğitim, konaklama, ulaşım, malzeme gibi giderlerini karşıladığı gibi maaş ta bağlayarak sporcuların kafalarının rahat olmasını sağlıyor.”

ADANA’DAN BİR ANTRENÖR VE 5 SPORCU İSPANYA’DA

Adana’dan antrenör İbrahim Halil Aydın ile birlikte Fenerbahçe Kulübü ile İspanya’ya sırıkla atlamada sporcuları Adanalı Demet Parlak, Zeki Cem Tenekebüken, Mustafa Tilki, yüksek atlamada İbrahim Halil Sağlam ve uzun atlamada Şehmuz Yiğitalp’in gittiğini kaydeden Hadi, “Adana’da yetişen Fenerbahçe formasıyla Avrupa’da madalya kazanan 5 sporcuyla gurur duydum. Bu sporcuların 2016 Brezilya- Rio De Janeiro ile 2020 Japonya-Tokyo’da gerçekleştirilecek olimpiyat oyunlarına gideceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.