Madalya almadan tatamiden inmiyor

Madalya almadan tatamiden inmiyor

Konya'da yaşayan milli judocu Bilal Çiloğlu, hocasının takımına seçmemesi üzerine hırs yaparak başladığı spor kariyerine, 9 yılda ulusal ve uluslararası organizasyonlarda 60 madalya sığdırdı

Konya'da 9 yıl önce okulunda yapılan judo seçmelerine katılan ve performans testlerinde başarılı olamadığı için takıma alınmayan 19 yaşındaki Bilal Çiloğlu, hırs yaparak başladığı bu branşta ulusal ve uluslararası alanda 60'a yakın madalya kazanma başarısı gösterdi.Geçen ay Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen Dünya Gençler Judo Şampiyonası'nda erkekler 73 kiloda gümüş madalya kazanan milli judocu, 9 yıllık spor kariyerine 20'ye yakın uluslararası ve 40'ın üzerinde ulusal madalya sığdırdı. Türkiye ve uluslararası müsabakalarda birçok önemli başarı elde eden Bilal, 2020'de yapılacak olimpiyatlarda da Türkiye'ye madalya getirmeyi hedefliyor.

"HER GEÇEN GÜN HEDEFLERİMİZ BÜYÜDÜ"

Milli sporcu Bilal Çiloğlu, yaptığı açıklamada, 9 yıl önce orta okulda okurken judo seçmelerine katıldığını, ancak başarısız olduğu için takıma seçilemediğini, buna rağmen antrenöründen habersiz çalışmalara devam ettiğini söyledi. Judo sporuna arkadaşlarının sayesinde başladığını anlatan Bilal, şöyle devam etti: "Bu sporu yapmak istediğim için salona gizli gelmeye başladım. Kısa bir süre sonra takıma katılmayı başardım. Katıldığımız birçok turnuvada iyi dereceler aldık. Her geçen gün hedeflerimiz büyüdü. Koyduğumuz hedeflere tek tek ulaştık. Bu da bizi yeni ve daha büyük hedeflerin peşinden koşmaya itiyor."

Bilal, hedefini her zaman büyük tuttuğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "9 yıldır judo yapıyorum. Bu süre içerisinde katıldığım şampiyonalardan ulusal ve uluslararası 60'a yakın madalya kazandım. Ama ben uluslararası kısmına daha fazla önem veriyorum. İnşallah bu madalya ve kupalara yenisini eklemeye devam edeceğiz. Şu an önümüzdeki en büyük hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. İnşallah ona da katılıp madalya alarak Türkiye'ye döneriz."

HEDEF 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI

Antrenör Hakan Aydoğan da Bilal'in başarısının arkasında büyük bir emek yattığının altını çizdi. Bundan sonra daha büyük hedefler peşinde yollarına devam edeceklerine dikkati çeken Aydoğan, şunları kaydetti: "Bir yılda iki Avrupa madalyası var. Bunun nasıl oluştuğunu anlatmak gerekir diye düşünüyorum. Bu tam 9 yıllık bir emeğin sonucu. Bu sadece Bilal'in ya da benim verdiğim emek değil. Olimpiyatlara gitmek her antrenör ve sporcunun hayali. Tek hayalimiz var; girdiğimiz her turnuvada şampiyon olmak, madalya almak ve Türkiye'nin sporda ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermek. Hedef 2020'de olimpiyatlara katılmak ve madalyayı zorlamak. 2024'te de şampiyon olmak. Bilal inşallah olimpiyat başarısına da ulaşacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.